GOTOV JE ZA 15 MINUTA: Brzi hleb bez kvasca
ZDRAVIJA je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši. Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna.
Potrebno je:
* 600 g speltinog brašna
* 200 ml jogurta
* 1 jaje
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašike ulja
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 3 kašike mešavine semenki od susama, bundeve, lana i suncokreta
Priprema:
U 600 g speltinog brašna sipajte prašak za pecivo, pomešajte i lagano sipajte jogurt i kiselu vodu. U tu smesu sipajte i 1 celo jaje i nastavite sa mešanjem. Onda dodajte ulje, so i šećer i umesite testo za hleb od spelte. U umešeno testo dodajte mešavinu semenki.
Na kraju takođe dobro promesite sve ovo. Premažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći hleb od speltinog brašna, pospite malo brašnom i stavite oblikovanu veknu hleba da se peče.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00
TOPI SE U USTIMA, A NIJE KREMPITA: Brzi vanila kolač, koji se ne peče
30. 11. 2023. u 17:00
MAKRON NA KONFERENCIJI SA ŠOLCOM ZATRAŽIO: Dozvolite Ukrajini da gađa ciljeve u Rusiji odakle se vrši granatiranje
ORUŽANIM snagama Ukrajine treba dozvoliti da gađaju ciljeve u Rusiji, odakle se vrši granatiranje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron, a njegov govor je emitovan na nalogu Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.
28. 05. 2024. u 19:48
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)