NAJLEPŠA I NAJMEKŠA POSNA PROJA: Garantovano bolju niste jeli, a često se poslužuje i na slavskim trpezama

Novosti online

16. 08. 2023. u 07:00

PROVERENO najbolji recept za domaću posnu proju, sa njom nema greške!

НАЈЛЕПША И НАЈМЕКША ПОСНА ПРОЈА: Гарантовано бољу нисте јели, а често се послужује и на славским трпезама

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaci kuhar

Najlepša proja za posne dane ali i za sve one koji ne konzumiraju mlečne proizvode. Bićete oduševljeni koliko je ukusna. Odlična je i za slavski meni, možete je servirati i u mrsnoj varijanti uz sireve, pršutu i jogurt. Svakako sa njom nema greške, a uverićete se i zašto.

Mera za sve je šolja od 250ml

Potrebni sastojci:

2 šolje kukuruznog žutog brašna

1 šolja belog pšeničnog brašna

375 ml obične vode

125 ml mineralne vode

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica praška za pecivo

180-220 ml ulja

Priprema:

U činiju sipati dve šolje kukuruznog brašna, zatim šolju belog pšeničnog brašna, malo promešati pa dodat jednu kafenu kašičicu soli i jednu kafenu kašičicu praška za pecivo. Sve dobro promešati. Zatim dodati jednu čašu obične vode i 180 ml ulja. Sjediniti sve. Dodati 125 ml obične vode i isto toliko kisele vode pa smesu ponovo promešati. Idealno je da smesa ne bude pregusta već malko vodenasta, bez grudvica.

Koristiti tepsiju promera otprilike 26 cm i malo je pouljiti. Sipati smesu i ostaviti da stoji pokrivena običnom krpom nekih 15 minuta. Nakon toga zagrejte rernu na 190 stepeni. Prekriti pek-papirom (ne aluminijumskom folijom) i staviti u rernu. Tako prekrivenu proju pecite 40-45 minuta. Zatim skinite papir i ostavite da se peče dok ne bude potpuno gotova (proveravajte čačkalicom). Kad se ispeče izvadite je iz rerne i prekrijte krpom. Ostavite da se potpuno ohladi, a potom isecite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku