MARKO (17) POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U ČIKAGU: Stradao nekoliko dana pre mature, vozilo gotovo prepolovljeno (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

13. 05. 2024. u 22:02

SRPSKI mladić Marko Niketić (17) poginuo je sinoć kasno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju (Glen View), samo nekoliko dana pre maturskog ispita i proslave.

МАРКО (17) ПОГИНУО У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ У ЧИКАГУ: Страдао неколико дана пре матуре, возило готово преполовљено (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ABC 7 Chicago

Policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila na adresi 1200 Ist Lejk avenija sinoć (u nedelju) nešto posle 23 sata.

Marko Niketić je upravljao mercedesom u koji je udario mustang koji se kretao velikom brzinom. Niketićev saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu. Vozač mustanga je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač je u kritičnom stanju.

Scena na mestu nesreće je stravična. Mercedes je skoro prepolovljen, ceo gepek mu je otkinut a zadnji kraj pao je u komšijsko dvorište.

"Ovaj tip sa mustangom je leteo" - rekao je komšija Denis Mulen. „Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac”.

Komšije ovog mirnog naselja kažu da je nesreća zvučala kao eksplozija.

Prijatelji kažu da je Niketić bio apsolvent srednje škole Glenbruk Jug, da je za nekoliko

dana trebao da ide na maturski bal, a za nekoliko nedelja da maturira.

Porodica Niketić je, inače, prilično poznata i ugledna u srpskoj zajednici u Čikagu, i u kumovskim je odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe poginuo u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

„Samo znam da je on bio dobro dete“, rekla je Inesa Kaufman. “Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi.”

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je “mustang” obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

- Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video svetla u vazduhu, čulo se da je automobil udaren - rekao je svedok.

- Naše misli su sa porodicom Niketić i čitavom zajednicom tokom ovog teškog vremena - rekla je direktorka srednje škole Barbara Žorž.

Policija je pretraživala ovaj kvart u nadi da će pronaći snimak sa video nadzora.

(Kurir/Serbijan Tajms)

BONUS VIDEO: OSTALA SAMO SLIKA - Jeziv prizor iz kuće nakon pogibije majke i ćerke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za