VLASTI HARKOVA: Ruska vojska napreduje jer Zapad kasni sa obećanim isporukama Ukrajini

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 15:21

LINIJA fronta se širi u Harkovskoj oblasti, ruske snage napreduju, a ukrajinske su ranjive jer Zapad kasni sa isporukama naoružanja, smatra šef vojne administracije Harkovske oblasti Oleg Sinegubov.

ВЛАСТИ ХАРКОВА: Руска војска напредује јер Запад касни са обећаним испорукама Украјини

Foto Tanjug/AP

-Linija fronta se, u suštini, širi i neprijatelj napada iz različitih pravaca, izjavio je on za britansku televiziju „Skaj njuz“.

S tim u vezi, Sinegubov je ocenio da je kašnjenje isporuka iz zapadnih zemalja razlog neuspeha ukrajinskih snaga.

-Ukrajina je postala ranjiva zbog kašnjenja sa isporukama zapadnog oružja. Mi to osećamo i naša vojska na bojnom polju takođe to oseća. Sprovodili smo odbrambene operacije šest meseci očekujući pristizanje vojne pomoći. Naravno, neprijatelj nas nadmašuje po broju naoružanja, objasnio je on.

BLUMBERG: UKRAJINSKA VOJSKA PREBACUJE DODATNE SNAGE

Napredovanje ruskih trupa u Harkovskoj oblasti prokomentarisao je i „Blumberg“. Prema pisanju agencije, Oružane snage Ukrajine prebacuju dodatne snage kako bi stabilizovale situaciju.

-Ukrajina raspoređuje dodatne snage kako bi stabilizovala liniju fronta na severoistoku nakon što je Rusija pokrenula sveobuhvatnu ofanzivu u Harkovskoj oblasti, javlja agencija.

Kako se ističe, napredovanje ruskih trupa verovatno će „razvući ionako malobrojnije i slabije naoružane Oružane snage Ukrajine“.

Takođe se ocenjuje da bi situacija mogla da natera Kijev da prerasporedi neke svoje snage sa duge linije fronta na istoku.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da je položaj ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti, pogotovo u Volčansku, izuzetno težak.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)