SITUACIJA JE IZUZETNO TEŠKA KOD VOLČANSKA: Zelenski očajan u noćnom obraćanju - Kritično na još pet pravaca

Novosti online

12. 05. 2024. u 22:25

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski je situaciju Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, posebno u Volčansku, nazvao izuzetno teškom.

СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗУЗЕТНО ТЕШКА КОД ВОЛЧАНСКА: Зеленски очајан у ноћном обраћању - Критично на још пет праваца

Foto: Telegram Printskrin

Jednako teška situacija za ukrajinsku vojsku se, navodno, razvila u pet drugih pravaca.

Zelenski je ovu izjavu dao u svom večernjem obraćanju na Telegram kanalu.

- Posebna pažnja je posvećena Harkovskoj oblasti. Odbrambene borbe i žestoke borbe se nastavljaju na značajnom delu naše granične linije... Situacija je posebno teška na periferiji grada Volčanska - rekao je Zelenski.

On je dodao da je i dalje izuzetno teška situacija u Pokrovskom, Limanskom, Vremevskom, Kramatorskom i Kupjanskom pravcu.

Zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadim Skibicki je ranije nazvao situaciju u Ukrajini teškom kao u prvim danima ruske specijalne operacije, dodajući da bi se ona mogla dodatno pogoršati.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je rusko vojno osoblje grupe trupa „Sever“ u roku od 24 sata napredovalo u dubinu odbrane neprijatelja i oslobodilo Gatišće, Krasnoje, Morohovce i Olejnikovo u oblasti Harkov. Dan ranije su na istom području oslobođene Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku