POVEĆAVA SE CRNI BILANS NAPADA NA BELGOROD: U pogođenoj višespratnici, stradalo 12 osoba, 20 povređeno (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 05. 2024. u 21:58

U UKRAJINSKOM granatiranju Belgoroda urušio se ceo ulaz jedne višespratnice, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov. U napadu je povređeno 20 osoba, a ispod ruševina su izvučena tela 12 osoba.

ПОВЕЋАВА СЕ ЦРНИ БИЛАНС НАПАДА НА БЕЛГОРОД: У погођеној вишеспратници, страдало 12 особа, 20 повређено (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ispod ruševina još uvek ima ljudi, spasioci čine sve da ih spasu.

„Svi povređeni su prevezeni u bolnice u Belgorodu. Od navedenog broja, šest ljudi je nakon pružanja neophodne medicinske pomoći pušteno na kućno lečenje. Situaciju sa povređenima kontroliše v.d. ministra zdravlja Rusije Mihail Muraško. Ako bude potrebno, svi teže ranjeni biće poslati u klinike u Moskvu“, saopštio je gubernator Gladkov na Telegramu.

On je ranije izjavio nije bilo izveštaja o poginulima. U toku su operacije potrage i spasavanja. Međutim, spasioci su dva puta morali da prekinu akciju zbog oglašavanja sirene za raketnu opasnost.

Foto: Profimedia

Prethodno je pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije saopštila je da je nakon urušavanja zgrade spaseno 16 ljudi.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je oko 11.40 časova po moskovskom vremenu kijevski režim izveo „teroristički napad na stambeni kvart grada Belgoroda koristeći taktički raketni sistem 'točka U', višecevne lansirne sisteme 'oljha' i RM-70 'vampir'“.

Kako je precizirano, tokom odbijanja napada ruski PVO sistemi uništili su šest raketa „točka U“, četiri rakete „vampir“ i dve rakete „oljha“.

„Delovi jedne od oborenih raketa 'točka U' oštetili su stambenu zgradu u Belgorodu“, precizirano je u saopštenju.

Istražni komitet Rusije ranije je naveo da u granatiranju Belgoroda ima poginulih i povređenih. Glavno istražno odeljenje pokrenulo je krivični postupak zbog terorističkog akta (član 205 Krivičnog zakonika Rusije).

Sirene za raketnu opasnost oglasile su se u Belgorodu i Belgorodskom okrugu pet puta za dan. Nakon masovnog ukrajinskog granatiranja, u Belgorodu su oštećena 62 stana u tri zgrade i 11 vozila, saopštio je Gladkov.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za