HITNA REAKCIJA ZAHAROVE: Komentarisala ukrajinski napad na Belgorod

Novosti online

12. 05. 2024. u 16:51

TERORISTIČKI napad u Belgorodu je još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući novi teroristički napad Kijeva na civile na ruskoj teritoriji.

ХИТНА РЕАКЦИЈА ЗАХАРОВЕ: Коментарисала украјински напад на Белгород

Foto: Profimedia

- Teroristički napad u Belgorodu je još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima. Ciljano granatiranje civila, civilne infrastrukture, stambenih zgrada, bolnica, škola, društvenih objekata postalo je stil delovanja zločinačke grupe Zelenskog, iza koje stoje zapadni sponzori - napisala je Zaharova na Telegramu.

Oružane snage Ukrajine gađale su stambenu zgradu u Belgorodu, nakon čega se urušio ceo ulaz u zgradi od deset spratova.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske trupe napale stambena naselja Belgoroda raketnim sistemom "točka-U", "Vilha" i RM-70 "vampir".

- Prilikom odbijanja napada, oboreno je 12 projektila, dok su fragmenti jedne od uništenih projektila "točka-U" pogodili stambenu zgradu. Tokom odbijanja napada, ruski PVO sistemi uništili su šest projektila "točka-U", četiri rakete "vampir" i dve rakete iz raketnog bacača "vilha" - navodi se u saopštenju.

Specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik izjavio je da će izvršioci i oni koji daju zločinačka naređenja "sigurno biti na optuženičkoj klupi ako prežive".

(Rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)