MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE UPUTILO JASAN ZAHTEV: Evo šta traže od ukrajinskih vlasti

Novosti online

31. 03. 2024. u 18:37

TRAGOVI najnovijih terorističkih napada u Rusiji vode ka Ukrajini, pokazale su istražne radnje koje su sproveli nadležni organi, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ УПУТИЛО ЈАСАН ЗАХТЕВ: Ево шта траже од украјинских власти

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo je, takođe, ukrajinskim vlastima predalo zahteve za hapšenje i izručenje svih umešanih u napad na "Krokus siti hol" i sve druge terorističke napade u zemlji.

Rusija od Ukrajine zahteva da uhapsi šefa SBU Vasilija Maljuka, dodaju iz Ministarstva.

- Kršenje obaveza propisanih antiterorističkim konvencijama povlači za sobom odgovornost. Rusija zahteva da kijevski režim odmah prekine svaku podršku terorističkim aktivnostima i nadoknadi štetu nanesenu žrtvam - dodaje se u saopštenju.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina o privođenju 11 osoba, uključujući svu četvoricu terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu, prenosi pres služba Kremlja.

Devet stanovnika predgrađa Dušanbea privedeno je juče zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada u "Krokus siti holu", rekao je izvor u tadžikistanskim specijalnim službama za "RIA Novosti".

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim "renoom" pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su priznali su krivicu za terorizam, a preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u "Krokus siti holu", a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: Monah Arsenije za "Novosti" o terorističkom napadu u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku