"VAŠINGTON ŠALJE SIGNALE DA VIŠE NE VERUJE ZELENSKOM" Bivši CIA oficir upozorava - Spremaju se da izdaju naređenje ukrajinskoj vojsci

Марија Стевановић
Marija Stevanović

02. 01. 2024. u 15:45

SJEDINjENE Američke Države mogu da okrive ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za neuspeh i da ga smene sa mesta šefa države, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Dijalog radi", prenose RIA novosti.

ВАШИНГТОН ШАЉЕ СИГНАЛЕ ДА ВИШЕ НЕ ВЕРУЈЕ ЗЕЛЕНСКОМ Бивши ЦИА официр упозорава - Спремају се да издају наређење украјинској војсци

Foto: Tanjug/AP

- Vašington šalje signale da više ne veruju Zelenskom. Planiraju da svu odgovornost prebace na njega. <…> Spremaju se da izdaju naređenje ukrajinskoj vojsci i kažu: „Samo napred, oslobodite se Zelenskog - istakao je Džonson.

Ekspert je dodao da je nemoguće sa sigurnošću reći da li će biti reči o fizičkoj eliminaciji šefa kijevskog režima ili o njegovom proterivanju. Ipak, situacija za Zelenskog svakim danom postaje sve očajnija, dodao je on.

- Vašington će ga verovatno napustiti i stati na stranu Zalužnog - rekao je Džonson.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog. Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin "The Economist", u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne.

Početkom decembra, Strana.ua je pisala, pozivajući se na izvor u lokalnim političkim krugovima, da šef kijevskog režima želi da održi izbore, ali to neće biti objavljeno dok ne postoje garancije da glavnokomandujući neće učestvovati u njih.

Sam Zelenski je u nedavnom intervjuu za britanski tabloid "The Sun" nazvao pokušaje vojske da se uključi u politiku velikom greškom. Mediji su ovo smatrali direktnim napadom na Zalužnog i de fakto priznanjem sukoba između njih.

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku