BODA NINKOVIĆ OVACIJAMA ISPRAĆEN U PENZIJU: Glumac od kolega dobio poseban poklon (FOTO)

Novosti online

29. 12. 2021. u 09:56

KOLEGE glumci i publika sinoć su ispratili glumca Slobodana Bodu Ninkovića u penziju, nakon izvođenja predstave "Kad su cvetale tikve" reditelja Bobana Skerlića na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta.

БОДА НИНКОВИЋ ОВАЦИЈАМА ИСПРАЋЕН У ПЕНЗИЈУ: Глумац од колега добио посебан поклон (ФОТО)

Foto: ATA images

Predstava je ispraćena burnim aplauzom, a Ninković je na sceni dočekan uz stojeće ovacije i publiku koja je iznova uzvikivala njegovo ime.

Ninković je na sceni izjavio da je BDP jedno od njegova tri glavna pozorišta (druga dva su Jugoslovensko dramsko pozorište i Narodno pozorište), kao i da je neke od svojih prvih predstava odigrao upravo u njemu.

- Dešifrovao sam BDP - Beogradsko dramsko pozorište, ali ja ga čitam kao "Bodino drugo poluvreme" - rekao je Ninković na sceni i svojim rečima nasmejao publiku.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević poklonio je Ninkoviću sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju, kao i veliki Ninkovićev portret crtan grafitnom olovkom, rad umetnika Lazara Đembera.

Pored toga, Radivojević je podsetio da je predstava bila 207. po redu u ovoj godini.

Glumačku postavu predstave "Kad su cvetale tikve" su, pored Ninkovića, činili i Miloš Biković, Nenad Gvozdenović, Danica Ristovski, Miodrag Radonjić, i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: Snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji" u Leskovcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku