KO JE OTROVAO ANJU? Treća sezona popularne serije "Tajne vinove loze", od 12. februara, na Superstar TV

J. BANjANIN

10. 02. 2024. u 05:00

DUGOOČEKIVANA treća sezona popularne serije "Tajne vinove loze" biće premijerno emitovana, od 12. februara, radnim danima, u 21.00, na Superstar TV, a očekuje nas od 19. februara, radnim danima, u 20.05 i na Prvom programu RTS. Ovaj nastavak drame, nastale po ideji Dejana Karaklajića, koju je u priču pretvorila naša poznata književnica Mirjana Bobić Mojsilović, povešće nas kroz niz uzbudljivih događaja, zapleta i intriga koji će dodatno produbiti sagu o porodičnim rivalstvima, ljubavi i tajnama.

КО ЈЕ ОТРОВАО АЊУ? Tрећа сезона популарне серије Тајне винове лозе, од 12. фебруара, на Суперстар ТВ

Foto R. Vladić/P. Popović

Novih 36 epizoda kao reditelji ponovo potpisuju Ana Maria Rossi i Gorčin Stojanović, scenaristi su Iva Mitrović i Marko Mandić, a u produkciji kuća "Telekom Srbija" i MET RO Productions.

U prvoj sezoni, mladalačka ljubav je ponovo povezala dvoje, naizgled, nesrodnih vinogradara. Vera Smiljanić (Sloboda Mićalović) iz Negotinske Krajine, samostalna žena koja sama odgaja sinove Marka (Marko Vasiljević) i Nemanju (Dragan Dragi Petrović), održava mali vinograd i pravi vino "teodora", od posebne vrste loze po imenu bagrina. Na Paliću, Vuk Tomović (Vojin Ćetković) je posle smrti tasta, ali i poslovnog partnera Radula Mišića (Miodrag Krivokapić), nastavio da vodi veliku vinariju "Tomović" i da pomaže bratu Zoranu (Nebojša Milovanović) i sestri Ruži (Anita Mančić). Ljubav Vere i Vuka je bila jaka, pa je posle mnogo protivljenja Vukova supruga Jelena (Milica Zarić) odlučila da se razvede i uplovi u romantičnu vezu sa advokatom Simonovićem (Ivan Tomić).

Druga sezona serije "Tajne vinove loze" završila se dirljivom scenom u kojoj glavni junaci, Vuk i Vera, stoje pred vratima njene hotelske sobe u Paliću i zaljubljeno se gledaju. Pre toga je Vuk otvorio novi salaš, koji su napravile njegova sestra Ruža i snaja Lina (Sena Đorović), i predstavio vino "novi početak", koje je stvorio njegov brat Zoran. Na otvaranje salaša došla je i Vera, koja nije videla Vuka nekoliko meseci jer su se rastali, ali Ruža joj je rekla da je nepoželjna i zato je otišla u lokalni hotel. Uporno tragajući za svojim poreklom, Vera je saznala da je njena majka Milica (Dragana Mićalović) bila žrtva silovanja Tadije Tomovića (Miodrag Krstović) i da ga je tada udarila peglom. Vera je teška srca odlučila da ne može da bude sa Vukom jer je njegovog dedu Tadiju ubila njena majka, doduše u samoodbrani...

Foto R. Vladić/P. Popović

Marko Vasiljević i Jovo Maksić

- I otprilike tu počinje naša treća sezona, odnosno 75. epizoda. Imamo preskok u vremenu i Vera sada živi na severu, u kući Tomovića, dok je Vukov i Verin sin Marko ostao u istočnoj Srbiji da vodi vinariju "Smiljanić" i pravi vino "teodora" od čuvene sorte bagrina. Ovoga puta snimali smo i u Istri, gde Tomovići kupuju vinariju za Vukovu i Jeleninu ćerku Anju (Vanja Nenadić) jer želi da se osamostali i tamo pravi svoje novo vino. Treća sezona počinje velikom svetkovinom u kući Vuka Tomovića na Paliću, ali na kraju prve, odnosno 75. epizode serije, dešava se nešto neočekivano što zapravo predstavlja okosnicu cele sezone - kaže za "TV novosti" Dejan Karaklajić.

Sam početak trećeg dela "Tajni vinove loze" nas vodi godinu dana u budućnost, na dan Anjine svadbe. Međutim, nad radosnim događajem se nadvija tama kada Anja ispije otrovno vino. Dok je Vukova naslednica u komi i bori se za život, članovi porodica Tomović i Smiljanić pokušavaju da doznaju šta se dogodilo i ko je kriv. Istina o ovom zločinu će ih dovesti do mračnih tajni i neotkrivenih sukoba.

Foto R. Vladić/P. Popović

Vojin Ćetković

Vraćamo se godinu unazad kako bismo ispratili događaje koji su doveli do Anjine svadbe, ali i pokušaja njenog ubistva. Upoznajemo nove likove, potencijalne krivce. Da li je za Anjino trovanje odgovorna Ines Brunjak (Lucija Šerbedžija) - enološkinja s kojim je Anja pravila malvaziju u Istri, ali i nova Verina konkurentkinja u borbi za Vukovo srce? Ili možda njen sin Matej (Rok Juričić) - Anjin mladoženja? Tu su još i Inesin ljubomorni bivši muž Josip (Goran Šušljik), zatim Sloba Grbić (Ivan Zarić), biznismen koji ulazi u sukob sa Vukom, ali i zavodi Veru, kao i Jagodinac (Sergej Trifunović), zelenaš sa juga, kod koga Marko ulazi u kockarski dug. Svi oni dodatno komplikuju već napetu situaciju. Tu je, na posletku, i Bogdana (Staša Nikolić), misteriozna mlada majka koja, u begu od muža nasilnika, pronalazi utočište kod Ruže i Line na salašu.

- Bogdana je zanimljiv lik oko kojeg se vrti mnoštvo problema i zapleta. Ona je umešana u gotovo sva dešavanja i povezana sa sumnjivim likovima iz prethodnih sezona. Ne bih smela da otkrijem da li je Bogdana dobra ili loša jer njen lik je izuzetno intrigantan i mislim da je to ključ svega što se događa. Treća sezona ima više tajni nego vina i radnja je kompleksna i dinamična - ističe za "TV novosti" Staša Nikolić.

Tokom prve dve trećine nove sezone gledamo kako rastu tenzije među novim, ali i starim likovima, što kulmnira događajima na Anjinoj svadbi. Poslednja trećina donosi nam eksplozivne sukobe Vere i Ruže, Zorana i Line, Ivana i Marka, kao i Vuka i Vere. Ali, stiže i razrešenje dramskih i trilerskih tenzija. Saznaćemo ko stoji iza trovanja i da li je otrovno vino uopšte bilo namenjeno Anji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku