ČAST JE BITI DEO VAŠE DUGE TRADICIJE: Milica Milša i Danilo Čelebić, laureati "Zlatne antene" 2023. godine za najbolji glumački par

J. B. L.

08. 10. 2023. u 16:13

NEMA sumnje, izbor za Glumački par godine, koji su tokom četiri i po decenije organizovale "TV novosti", nikada nije promašio ukus publike, jer ona i glasa za svoje miljenike. Kao što su nekada stotine hiljada čitalaca slale kupone, a kasnije i SMS poruke, tako su posle sedam godina pauze nastavile desetine hiljada posetilaca portala "Novosti". Oni su ovog puta laskavu titulu za najbolji glumački par u seriji dodelili nedvosmisleno Milici Milši i Danilu Čelebiću.

ЧАСТ ЈЕ БИТИ ДЕО ВАШЕ ДУГЕ ТРАДИЦИЈЕ: Милица Милша и Данило Челебић, лауреати Златне антене 2023. године за најбољи глумачки пар

Foto Jelena Simonović

Glumci koji su osvojili srca gledalaca kao Lala i Balša Doder u seriji "Zakopane tajne" dobili su neverovatnih 83,7 odsto, odnosno 39.358 glasova. Laureatima je prestižno priznanje "Zlatna antena", koje je naslednik nagrade "Ona i on", uručeno na 13. Međunarodnom festivalu drama i serija (FEDIS). I ovogodišnji dobitnici nagrade pokloniće se publici na "Filmskim susretima" u Nišu, gde su pre tačno 55 godina, 1968, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić podigli prvu nagradu "Ona i on" osvojenu za film "Jutro".

- Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ove prestižne nagrade, pogotovo što je dugovečna i što znamo da su je prvi osvojili Ljubiša Samardžić i Milena Dravić, koji su postali legende za života. Oni zaista mogu da budu uzor svim kolegama i novim, mladim glumcima i nama koji nismo više tako mladi. Biti rame uz rame sa njima mi je nestvarno, jer sam imala sreću i da igram sa njima i da se družim sa njima... Tada nisam ni razmišljala o tome da ću možda i ja, sad već drugi put, osvojiti vašu nagradu - govori nam u dahu Milica Milša.

Foto: I. Marinković

Novinari "Novosti" Jelena Banjanin i Dušan Cakić uručuju nagradu

U dugoj tradiciji dodele nagrade "Ona i on" godinu za godinom retki su potvrđivali svoju slavu i popularnost, a većinom su se glumci smenjivali na "tronu". Ipak, od kada je priznanje obnovljeno u novom ruhu Milica ga je već osvojila, 2021. godine, u paru sa Vladanom Savićem, za seriju "Igra sudbine".

- Srce mi je sada puno. Baš ste me mnogo obradovali! Velika je sreća i radost da publika voli vaš lik, vašu ulogu, seriju u kojoj igrate i da je gleda. Ovu divnu nagradu osvojila sam pretprošle godine za ulogu Ade Kanački, a evo sad i za Lalu Doder. "Igra sudbine" i "Zakopane tajne" su dve velike serije, sa dve divno napisane ženske uloge koje sam imala sreću da igram, a još veću sreću da to gledaoci, to jest čitaoci "Novosti", prepoznaju i nagrade tako prestižnim priznanjem. Svaka vam čast što niste dozvolili da se nagrada ugasi i što ste joj produžili život - dodaje glumica.

Milša i njen crnogorski kolega Danilo Čelebić poznaju se već više od četvrt veka jer su još 1997. u Crnoj Gori snimali seriju "Čuvari plaža Jadrana", reditelja Draška Đurovića. Potom su se sreli i 2011. u Đurovićevom filmu "As pik", a sada su u seriji "Zakopane tajne" dočarali bračni par Doder. Na čelu ove moćne i bogate familije su Lala, misteriozna dizajnerka parfema, potomkinja stare ruske plemićke loze Vigotski, i njen muž Balša, opasni tajkun sa razgranatim poslovima u građevini koji radi na ivici zakona.

Foto Jelena Simonović

- Šta je tajni sastojak nekog dobrog jela, to morate da pitate kuvara, ukoliko bude voljan da vam odgovori. A šta je tajna "Zakopanih tajni" pokušajte da saznate od autora Žarka Jokanovića - zagonetan je Čelebić na pitanje zašto publika toliko voli Milicu i njega. - Bilo mi je neverovatno da imamo veliku prednost u zaista jakoj konkurenciji izvanrednih imena. Naše glumačko delanje namenjeno je pre svega publici, a gledaoci su na ovaj način dali sud i pokazali svoj odnos prema tome šta i kako radimo. I upravo ovo priznanje je zaista satisfakcija za naš trud. Neizmerna je čast biti deo vaše duge tradicije i kao laureat ovog priznanja pridružiti se velikim glumačkim imenima.

Glasove publike uvek su dobijali obični, časni likovi sa vrlinama i manama kakve srećemo i van ekrana, oni što pobeđuju i u životu. Upravo su takvi i junaci serije "Zakopane tajne", čiji nastavak pratimo radnim danima, u 21.00, na Pinku.

- Biće jako uzbudljivo. Već smo snimili dosta epizoda druge sezone, a snimamo i dalje. Imamo nove likove koji su došli da neke tajne razreše, ali bogami i da neke druge još dublje zakopaju. Već ste videli na kraju prve sezone da sam bila u kadru sa Mirom Banjac, odnosno Olgom Aslanovom, koja jednu od tajni rešava, a možda čak i ne rešava. Pojavljuje se još jedan misteriozan lik iz Lalinog života i baš danas sam snimala scene sa kolegom koji ga igra. U Lalin i Balšin život ulaze duhovi prošlosti. Kod Žarka je sve nepredvidivo, kao što je i život, koji nam donosi i smeh i suze, dramu i komediju, triler i melodramu... - ističe Milica Milša.

JAKA KONKURENCIJA

OSIM prvoplasiranih, u trci za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par bili su: Nina Janković Dičić i Gordan Kičić ("Mama i tata se igraju rata 2"), Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović ("Šetnja sa lavom"), Jovana Stojiljković i Petar Zekavica ("Vera"), Maša Dakić i Andrija Milošević ("Lako je Raletu"), Ivana Dudić i Milutin Milošević ("Od jutra do sutra"), Bojana Maljević i Dragan Mićanović ("Dug moru 3"), Nina Seničar i Dejan Bućin ("Popadija"), Branka Katić i Nikola Kojo ("U klinču"), kao i Milica Janevski i Igor Đorđević ("Bunar").

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku