SPECIJALNI SUD DONEO NOVU ODLUKU NA SUĐENJU ŠARIĆU: "Skaj " je dokaz, nuđen milion za ubistvo svedoka Joksovića

Z. Uskoković

14. 05. 2024. u 17:12

KRIVIČNO veće Specijalnog suda u Beogradu,kojim predsedava sudija Zoran Šešić donelo je danas odluku da se na suđenju Darku Šariću i ostalim okrivljenima, kao dokaz koriste fotografije i tekstualne poruke, prikupljene sa zaštićene aplikacije "skaj".

СПЕЦИЈАЛНИ СУД ДОНЕО НОВУ ОДЛУКУ НА СУЂЕЊУ ШАРИЋУ: Скај  је доказ,  нуђен милион за убиство сведока Јоксовића

Foto N. Skenderija

 Na glavnom pretresu su se,tako, mogle videti poruke da je za ubistvo svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, prema tvrdnjama tužilaštva, Šarić bio spreman da plati najmanje milion evra!

Dan ranije, branioci optuženih su dostavili jednu presudu Evropskog suda pravde u vezi sa komunikacijom sa kriptovanih aplikacija, tražeći da da se preispita odluka o "Skaju". Sudija Šešić je saopštio da je sudsko veće odbilo taj zahtev, navodeći da se pomenuta presuda odnosi na članice EU i da je reč o konkretnom predmetu u Nemačkoj, te ne može da se uzme kao opšta odluka.

U nastavku je,potom, pored ostalih, kako tužilaštvo tvrdi, prikazana komunikacija između Šarića i njegovog advokata,sada takođe optuženog Dejana Lazarevića, o planiranju ubistva. U tim porukama se pominje snajper, ali i pitanje: "Jel oko milion dovoljno ? Daću milion, plus svi troškovi !". Usledilo je i "za g...o ne žalim", uz pominjanje bekstva i stanova za skrivanje.

Komunikacija koja se odnosi na paljenje automobila valjevskog biznsimena Gorana Nikolaševića, takođe je prikazana, a kako tužilaštvo navodi Lazarević i Šarić su se te noći dopisivali, i Pljevljak je pisao advokatu da dobro odglumi pred Nikolaševićem i da ga smiri. Ovo paljenje je, kako se navodi u spisima predmeta, trebalo da bude podmetnuto svedoku saradniku kako bi se on diskreditovao i izgubio status.

Pominje se i navijač Uroš Mišić (sad Radovanović), koji je prema navodima iz optužnice učestvovao u postavljanju ekploziva na Nikolaševićev automobil, dok se u prepisci pominje da ga je policija privela i našla garderobu u gepeku, kao i duks, te se optuženi pitaju da li će na tom duksu pronaći tragove ekploziva.

Takođe se navodi da su "potegli veze" da puste Mišića iz policije, kao i da ima alibi za tu noć da je devojka spremna da kaže da je bila sa njim.

Suđenje se nastavlja 4. i 5. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku