SVE SE DOGODILO U NEKOLIKO TRENUTAKA: Šok za građane Kuršumlije zbog nesreće na ringišpilu

D. Z.

08. 05. 2024. u 17:25

DANAŠNjI vašar u Kuršumliji pretvorio se u šok za roditelje trinaestoro dece i mlađih osoba koji su povređeni u rušenju ringišpila postavljljenog kod autobuske stanice.

СВЕ СЕ ДОГОДИЛО У НЕКОЛИКО ТРЕНУТАКА: Шок за грађане Куршумлије због несреће на рингишпилу

FOTO: Novosti

Jedna osoba, trinaestogodišnja devojčica zadobila je teške povrede dok je dvanaestoro maloletnih i mlađih osoba zadobilo lakše povrede.

Najteže povređena, A.B .(2011) sa povredama glave posle dijagnostikovanja u prokupačkoj bolnici prebačena je hitno u niški klinički centar, šestoto maloletnih i mlađih osoba zadržano je u prokupačkoj bolnici dok je u kuršumlijskom Domu zdravlja ukazana pomoć za šestoro dece ..

- Posle 14 časova u našu ustanovu prvo je dovezena maloletna devojčica sa povredom glave i nakon dijagnostike prebačena je KBC Niš, Na odeljenju hirurgije zadržane su četiri lakše povređene osobe, dve maloletne i dve mlađe dok su na pedijatriji opservirane dve mlađe osobe koje su dopremljene kasnije – ističe za Novosti Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice.Ostali povređeni, uglavnom maloletne osobe zbrinute u kuršumlijskom Domu zdravlja i nakon pružene pomoći puštene su kući.

- Bilo je jezivo. Sve se dogodilo u par trenutaka. Posle pada ringišpila koji se otkačio od osovine čuli su se vriska i plač dece dok je Hitna služba našeg Doma zdravlja odmah reagovala. Zaista su na lice mesta pristigli bukvalno u roku od minut-dva-kaže nam očevidac ovog incidenta koji je zabrinuo i ostale žitelje Kuršumlije. Ističe da je jedina srećna okolnost u čitavoj nesreći ta što na ringišpilu nije bilo više dece . Prema rečima Biljane Milosavljević, opštinskog javnog tužioca još uvek se vrši uviđaj i ispituju se uzroci incidenta koji je mogao da dovede do ozbiljne tragedije dok se očekuje i saslušanje vlasnika ringišpila koji je u Kuršumliji gostovao povodom današnjeg vašara.

 

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku