OPTUŽEN ZA UTAJU: Treće OJT traži zatvorsku kaznu za okrivljenog

J.D.Lj.

10. 05. 2024. u 18:10

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv M.K. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaja.

ОПТУЖЕН ЗА УТАЈУ: Треће ОЈТ тражи затворску казну за окривљеног

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je u periodu od 2.februara 2017. do 8.maja ove godine u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je poverena, a vrednost utajenih stvari prelazi iznos od 450.000,00 dinara.

To je, tvrdi Tužilaštvo, učinio na taj način što je najpre 25.januara 2017. zaključio ugovor o najmu vozila sa firmom na Novom Beogradu i to za vozilo marke "Golf 7“, registarskih oznaka BG 815-ZA, sa rokom vraćanja na dan 30.januara iste godine.

Međutim, okrivljeni je na dan isteka roka došao u firmu oštećene i izrazio nameru da vozilo zadrži u najmu još dva dana, pa je zaključio drugi ugovor, a u kome je predviđen datum vraćanja vozila 2. februara.

Ali, vozilo nije vratio ni tada, već je lažno prijavio da je ono ukradeno.

Naime, on je 1. februara 2017. u Policijskoj upravi u Nišu na zapisniku o prijemu krivične prijave prijavio da je to vozilo ukradeno, zbog čega je zbog tog lažnog prijavljivanja osuđen presudom niškog Osnovnog suda u Nišu.

Vrednost utajenog vozila procenjena je na 1.374.788 dinara.

Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu M.K. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 200.0 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku