NAJNOVIJI PODACI NARODNE BANKE SRBIJE: Najviši nivo bruto deviznih rezervi

G. V.

13. 05. 2024. u 16:14

BRUTO devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) na kraju aprila ove godine iznosile su 25.129,2 miliona evra, što je najviši nivo bruto deviznih rezervi krajem meseca, objavila je NBS. U odnosu na kraj marta bruto devizne rezerve povećane su za 187,1 milion evra.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ: Највиши ниво бруто девизних резерви

Foto M. Anđela

Ističe se da su neto devizne rezerve iznosile 20.921,7 miliona evra, kao i da su u odnosu na kraj marta povećane za 242,6 miliona evra. Najveći prilivi u devizne rezerve u aprilu ostvareni su po osnovu intervencija NBS u iznosu od 305,0 miliona evra. Ostvareni su i prilivi po osnovu kupovina deviza u iznosu od 195 miliona evra.

NBS navodi da su prilivi ostvareni i po osnovu upravljanja deviznim rezervama, donacija i drugim osnovima u ukupnom iznosu od 104,5 miliona evra. U prva četiri meseca ove godine, u međubankarskoj trgovini realizovano je ukupno 2.839 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za