NOVI PODACI REPUBLIČKOG ZAVODA ZA STATISTIKU: Smanjene cene proizvoda iz oblasti ribarstva

G. V.

13. 05. 2024. u 14:32

CENE proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu 2024, u odnosu na isti mesec prošle godine, smanjene su za 12,4 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

НОВИ ПОДАЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ЗАВОДА ЗА СТАТИСТИКУ:  Смањене цене производа из области рибарства

Foto: Profimedia

Kako se navodi, posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama žita i to za minus 28,3 odsto, kao i industrijsko bilje za minus 15,5 odsto.

Podaci RZS pokazuju da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu ove godine, u odnosu na februar 2024, u proseku smanjene za jedan odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u martu u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je takođe u grupama žita za minus 2,3 odsto i industrijsko bilje za minus 4,5 odsto.

Statistički podaci pokazuju i da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-mart 2024. u odnosu na isti period prošle godine u proseku su smanjene za 15,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u tom periodu 2024. u odnosu na isti period 2023. najveći uticaj je opet na pad cena zabeležen u grupama žita minus 34,5 odsto i Industrijsko bilje od minus 19 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku