SINIŠA BERAR SEJE ŽITARICE NA 50 HEKTARA U MELENCIMA: Predstavljamo kandidate za "Najdomaćina 2023" (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2023. u 19:41

SINIŠA Berar je poljoprivrednik iz Vojvodine, a aktivno se bavi ratarstvom. Njegova farma je ekološka i nalazi se u Melencima. Siniša među prvima prijavio za kandidata u izboru za "Najdomaćina 2023".

СИНИША БЕРАР СЕЈЕ ЖИТАРИЦЕ НА 50 ХЕКТАРА У МЕЛЕНЦИМА: Представљамо кандидате за Најдомаћина 2023 (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovogodišnji prinos kukuruza i žita u Srbiji je odličan, a postoji šansa da i naša država pronađe nova tržišta na koja su izvoz i prodaja žitarica mogući. Zbog toga je 2023. za Sinišu prilično obećavajuća.

Samo ove godine na 720.000 hektara proizveli smo 3,4 miliona tona žita i Srbija ne treba da brine za svoje potrebe.

U toku je izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara! Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se vrše klikom na link.

Foto: Privatna arhiva

 

Svakog dana, predstavljaćemo kandidate na osnovu njihovih prijava za učešće. Imaćete tako priiku da ih upoznate kroz njihovu "ličnu kartu".

*Gazdinstvo: Imanje je u vlasništvu domaćina Siniše Berara

*Mesto: Vojvodina, Zrenjanin - Melenci

*Naziv farme: "Siniša Berar"

*Delatnost: Ova farma bavi se preteženo ratarstvom. Imanje se prostire na oko 50 hektara

*Dalja prerada: Na poljopvirednoj površini eko farme, gaji se kukuruz, pšenica, suncokret, što je spremno za dalju preradu.

*Mreže: @sinishaberar

Podsetimo, pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma pozivamo vas da se prijavite klikom na ovaj link.

Foto: Privatna arhiva

 

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Novosti će kao medijski partner okupiti najrelevantije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima. 

Veliko finale održaće se u decembru 2023, a prethodiće mu niz regionalnih događaja koji će na lokalnom nivou predstaviti zajednici najistaknutije poljoprivrednike među njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku