SUZE, SVEĆE I NEPROLAZNA BOL: U Malom Orašju i Duboni služen godišnji parastos žrtvama masovnog ubistva (FOTO)

J. I.

27. 04. 2024. u 12:27

U RAVNOM Gaju, na mestu gde su 4. maja 2023 ubijena šestorica mladića, sveštenstvo je danas, u prisustvu roditelja, prodica i meštana, sužilo godišnji parastos žrtvama.

СУЗЕ, СВЕЋЕ И НЕПРОЛАЗНА БОЛ: У Малом Орашју и Дубони служен годишњи парастос жртвама масовног убиства (ФОТО)

Foto: J. Ilić

- Ovde smo danas da tugujemo bez naših Lazara, Nemanje Nikole, Marka, Aleksandra, Petra. Njihov put prekinut je nečijom stranputicom, njihova pesma bezumnim pucnjima, radost kuknjavom i plačem koji neće prestati dok se pamti i pripoveda o tom kobnom danu - reči su iz besede sveštenika na pomenu u Rvanom Gaju.

Foto: J. Ilić

Roditelji, braća i sestre, porodice i meštani palili su sveće i položili cveće i vence na spomenik žrtvama na kome  su uklesani stihovi, slike mladića i datumi rođenja.

Foto: J. Ilić

Uroš Blažić je 4. maja, bez ikakvog povoda, u Malom Orašju oduzeo i život šestorici momaka. Ubio je Marka Mitrovića (18), Aleksandra Mitrovića (17), Nikolu Milića (15), Lazara Milovanovića (20) i Nemanju Stevanovića (21) koje je usmrtio na licu mesta, dok je posle pedeset dana teške borbe u bolnici, od teških rana, preminuo Petar Mitrović (25). Posle krvavog pohoda u Malom Orašju, u susednoj Duboni, Blažić je ubio brata i sestru Milana (21) i Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25).

Godišnji  parastos, koji se zbog Vaskrsa koji je 5. maja,  daje nedelju dana ranije, služen je u crkvi Svetog Apostola Vartolomeja u Malom Orašju, i u crkvi Prepodobnog Simeona Stolpnika u Duboni.

Blažić je u pritvoru od 5. maja. Optužnica protiv njega je podignuta krajem oktobra, a priremno ročište zakazano je za 23. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku