INOVACIJE U OBLASTI PLASTIČNE HIRURGIJE: U VMA urađen prvi akt rekonstrukcije dojke nakon mastektomije (FOTO)

Novosti online

10. 04. 2024. u 22:38

U VOJNOMEDICINSKOJ akademiji urađen je prvi akt rekonstrukcije dojke nakon mastektomije tkivnim ekspanderom Motiva Flora, inovativnim ekspanderom renomiranog svetskog proizvođača.

ИНОВАЦИЈЕ У ОБЛАСТИ ПЛАСТИЧНЕ ХИРУРГИЈЕ: У ВМА урађен први акт реконструкције дојке након мастектомије (ФОТО)

Foto: VMA

Operaciji koja predstavlja iskorak u dosadašnjem operativnom tretmanu karcinoma, prisustvovali su načelnik Grupe hirurških klinika VMA pk prof. dr Boban Đorđević, direktor kompanije Establishment Labs za Evropu Filip Bosna i globalni menadžer za ABR Josip Kovačević.

Foto: VMA

Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura, uključujući i magnetnu rezonancu kao dodatnu metodu za ranu dijagnostiku bolesti, što do sada nije bio slučaj.

Operaciju je izveo načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA pukovnik prof. dr Nenad Stepić sa svojim timom. Ovim povodom se zahvalio na odluci da se prva intervencija najsavremenijim ekspanderom uradi u VMA. Naglasio je da se u VMA godišnje uradi preko stotinu operativnih zahvata rekonstrukcija dojki i da praćenje svetskih trendova u hirurgiji ostaje osnovni princip rada u VMA.

Foto: VMA

Povodom operativnog zahvata urađenog u VMA, direktor Establishment Labs za Evropu gospodin Filip Bosna rekao je da je velika čast što je VMA prihvatila da prva u Srbiji izvede operaciju ugradnje ekspandera dojke najnovije generacije „Flora TissueExpander“ i zahvalio na mogućnosti da prisustvuje događaju.

Dodao je i to da se korišćenjem najnaprednijih proizvoda i unapređenjem tehnika rekonstrukcije dosta doprinosi zdravlju i kvalitetu života pacijentkinja koje su preležale karcinom dojke, te da je današnji operativni zahvat još jedan pokazatelj da kompanija Establishment Labs drži za prioritet zdravlje i dobrobit žena.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku