POKUŠAJ DA SE SRBI PROGLASE GENOCIDNIM NARODOM JE VELIKI PROBLEM Mandić: Stav o rezolucijama nakon sastanka u Kotoru

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 05. 2024. u 09:14

PREDSEDNIK crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore bilo reči o rezolucijama o Srebrenici i Jasenovcu, ali da nije postignuta saglasnost oko tih tema jer se čeka stav predstavnika Vlade na sastanku lidera regiona u Kotoru 16. maja.

ПОКУШАЈ ДА СЕ СРБИ ПРОГЛАСЕ ГЕНОЦИДНИМ НАРОДОМ ЈЕ ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ Мандић: Став о резолуцијама након састанка у Котору

Foto: Printskrin

- Govorili smo o rezoluciji o Srebrenici, o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj sledi - rekao je Mandić.

Naglasio je da je za Crnu Goru najvažniji put ka EU i dodao da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević rekli da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata ukoštac sa temama koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore.

Na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za rezoluciju o Srebrenici, Mandić je rekao da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

- Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem - istakao je Mandić.

Na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu, Mandić je rekao da postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju.

- To je sve stvar razgovora i videćemo kako će se Vlada i Crna Gora poneti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanje sa prošlošću... Mi bismo želeli da sve rane u Crnoj Gori lečimo i da se krećemo napred - poručio je Mandić.

BONUS VIDEO: BOŠNjACI POTVRDILI DA JE VUČIĆ BIO U PRAVU! Evo protiv čega se predsednik bori svom snagom

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu