ZAVRŠEN 17. GITAR ART FEST: Muzika gitara, tamburice, violina i glas Boža Vreća osvojili hercegnovsku publiku

V.V.

21. 08. 2023. u 15:54

Festival je otvoren 15. avgusta sjajnim koncertom brazilskog gitarskog virtuoza Jamandu Koste a završen nastupom devet polaznika edukativnih radionica iz Crne Gore i duom gitara Levante, čiji su članovi Vojislav i Aleksandra Ivanović.

ЗАВРШЕН 17. ГИТАР АРТ ФЕСТ: Музика гитара, тамбурице, виолина и глас Божа Врећа освојили херцегновску публику

Foto: GASF i Duško Vukić

I na početku i u finalu festivala hercegnovski starogradski Trg od muzike bio je prepun zahvalne i pažljive publike koja je burnim aplauzima i povicima bravo ispratila gotovo sve učesnike. Tokom šest dana  i šest koncerata otkrivali su maestralna izvođenja članova Balkan Džipsi Džez kvarteta, zatim se na večeri šezdesetih zaigrali uz hitove Best Bit benda i evergrin hitove Bitlsa, uživali u melodijama Jovana Miloševića…

Foto: GASF i Duško Vukić

 

Na Kanli kuli, pred skoro hiljadu posetilaca, dogodila se muzička magija, na sceni su zajedno bili neverovatni Božo Vrećo, maestro Miroslav Tadić, Branko Bako Jovanović sa tamburicom, Đusi kovač sa gitarom i Ivet Holcvart violinistkinja. Taj koncert  bio je istinsko i snažno prožimanje najlepših emocija i energije između izvođača, na samoj sceni ali i svih njih sa publikom.

Svi do jednog učesnika ocenili su da direktor Gitar art festivala Boško Radojković radi neverovatan posao na popularizaciji gitare i muzike uopšte.On sam istakao je da je  ovogodišnju manifestaciju obeležilo veće prisustvo inostrane publike, izuzetno pažljiv odabir izvođača i veoma različit reprertoar.

Foto: GASF i Duško Vukić

 

– Poenta je da svako veče nosi neku svoju osobenost, tako da smo prve noći imali to brazilsko „ludilo“, onda atmosferu pariskog  kafea, Bitlse, pa sevdah i balkansku muziku, zatim špansku i klasičnu muziku koja je bila i ostala osnova ovog festivala, ne samo kroz koncertne već i kroz edukativne aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima