POSETA ŠENŽENU: Delegacija JKP „Beogradski metro i voz” učestvovala na Svetskom kongresu o tunelima

B.B.

06. 05. 2024. u 11:53

DELEGACIJA Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski metro i voz”, sa direktorom Andrejom Mladenovićem na čelu, boravila je u zvaničnoj poseti Šenženu u Kini povodom učešća na Svetskom kongresu o tunelima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

ПОСЕТА ШЕНЖЕНУ: Делегација ЈКП „Београдски метро и воз” учествовала на Светском конгресу о тунелима

Foto: Grad Beograd

 Kongres okupio je veliki broj stručnjaka, predstavnika javnog i privatnog sektora i akademske zajednice iz svih delova sveta, koji se bave oblastima od važnosti za tunelske sisteme. Događaj je bio posvećen predstavljanju novih trendova održivog razvoja u oblasti izgradnje i održavanja tunela i srodnih podzemnih konstrukcija.

Tokom boravka u Šenženu, pored učešća na kongresu, partneri na projektu izgradnje beogradskog metroa zaduženi za izvođenje radova, kineska kompanija „Pauerčajna”, organizovali su za delegaciju i obilazak metro sistema i stanica, uključujući tekuće radove i depo, kao i obilazak reprezentativnih tunela u ovom gradu.

Ovaj deo programa posebno je važan za delegaciju „Beogradskog metroa”, imajući u vidu da je Šenžen grad koji ima peti najduži metro sistem u Kini, sa 16 operativnih linija, 373 stanice, te s projekcijom da do 2035. godine imaju osam ekspres i 24 linije metroa u dužini od 1.142 kilometra.

Pored brojnih radnih i ekspertskih sesija i partnerskih foruma, na marginama kongresa organizovan je i niz bilateralnih sastanaka sa međunarodnim izvođačima i proizvođačima, kao i gostovanje u sedištu renomirane kineske kompanije „Huavej”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku