NASELJE GAJ DOBIJA APOTEKU: U domu zdravlja lekar opšte prakse u dve smene

B.B.

17. 01. 2024. u 14:01

NASELjE "Gaj" u Barajevu uskoro će dobiti apoteku, lekara opšte prakse radi u obe smene, laboratoriju, najavila je Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prilikom posete novoj ambulanti u ovom naselju.

НАСЕЉЕ ГАЈ ДОБИЈА АПОТЕКУ: У дому здравља лекар опште праксе у две смене

Foto: Tanjug

- Plan je i da se zaposli lekar pedijatar, kao i da radi mala laboratorija, kako građani ne bi morali uzorke krvi da nose u Dom zdravlja u Barajevo - istakla je Škodrić. - Do pre mesec dana morali da idu u dom zdravlja koji je udaljen četiri kilometra. Sledeće nedelje će biti pokrenuta procedura otvaranja i apoteke. Za Dom zdravlja u Barajevu će biti obezbeđen još jedan ultrazvuk, namenjen ambulanti u naselju Gaj. Takođe, dobiće i mamograf i jedno sanitetsko vozilo.

Ona je zahvalila predsedniku opštine Barajevo na tome što je opština u potpunosti finansirala izgradnju objekta i dodala da je opremanje ambulante pomogao je RFZO.

Škodrić su u Barajevu dočekali predsednik opštine Slobodan Bata Avramović i direkotorka Doma zdravlja Tamara Kuzmanović.

Vrednost investicije, bez opreme, iznosi 18 miliona dinara.Ambulanta pruža, zdravstevnu zaštitu stanovnicima naselja Lisović i Gaj u kojima živi oko 5.000 stanovnika.

Zdravstvena stanica je površine 120 metara kvadratnih, ima pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, čekaonicu, dve ordinacije, sobu za intervencije, pomoćne prostorije za osoblje, a pored redovnih pregleda biće organizovani i preventivni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku