KUPOVINA SEOSKIH IMANJA ZA IZBEGLE: Opština Savski venac i nadležni komesarijat potpisali tri ugovora za najugroženije

A.K.

31. 08. 2023. u 20:44

IZBEGLIČKE porodice koje stanuju u neformalnom kolektivnom centru u opštini Savski venac mogle bi da očekuju pomoć u rešavanju svog stambenog pitanja.

КУПОВИНА СЕОСКИХ  ИМАЊА ЗА ИЗБЕГЛЕ: Општина Савски венац и надлежни комесаријат потписали три уговора за најугроженије

Foto: Branko Jovanović

Ova prestonička opština i Komesarijat za izbeglice i migracije potpisali su juče tri ugovora.

U Beogradu 11 centara

OSIM Savskog venca, Komesarijat je podržao još tri lokalne samouprave sa ukupno 14.850.000 dinara. U Beogradu postoji 11 neformalnih kolektivnih centara, u kojima prema prema popisu iz 2019. godine boravi 289 lica. Na Savskom vencu postoji jedan neformalni kolektivni centar u kojem je smešteno 60 lica.

Kako su rekli u GO Savski venac, biće dodeljena pomoć za kupovinu tri seoske kuće sa okućnicom. Osim toga, izbegli će moći da očekuju pomoć i u dodeli građevinskog materijala, opreme za popravku i adaptaciju ovih objekata. Savski venac je od početka godine sa Komesarijatom potpisao pet ugovora o saradnji. Opština Savski venac u ovom projektu učestvuje nekoliko godina, a za realizaciju su izdvojili i novac iz opštinske kase.

GO Savski venac

Tekst potpisa

- Komesarijat je u toku ove godine podržao GO Savski venac opredelivši joj 8.865.000 dinara kao pomoć za stambeno rešavanje pitanja izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih lica - rekla je komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević. - Opština je za učešće u projektu izdvojila 985.000 dinara. Potpisivanjem ovih ugovora biće obezbeđeno šest porodica iz neformalnog kolektivnog centra.

Kako je najavljeno, ovi ugovori trebalo bi da budu realizovani u narednih godinu dana. Prema rečima predsednika GO Savski venac Miloša Vidovića, zajednički cilj ostaje rad na poboljšanju socijalno-ekonomskih uslova građana i osnaživanje najugroženijih porodica na ovoj opštini.

Jedan od ciljeva Komesarijata je i da neformalni kolektivni centri postanu prošlost, ali je pre toga neophodno svima koji tamo žive obezbediti adekvatan krov nad glavom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku