NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA JAJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate
Vulkan jaja nisu toliko poznata, ali uvereni smo da će vam se dopasti - ne samo što je rezultat predivan, već je i ovo idealna metoda za zabavu dece.
Sastojci:
- kuvana jaja
- boja za kolače (ne u gelu)
- soda bikarbona
- belo sirće
- voda
- četkice za farbanje
- male posude za jednokratnu upotrebu (ili jeftini kalup za mafine)
Priprema:
U jednoj posudici pomešajte 1/4 čaše (za jogurt) sode bikarbone, 1 i po kašiku vode i tri do četiri kapi boje za kolače. Pomešajte smesu tako da dobijete pastu ili gustu tečnost. Ako je smesa previše gusta dodajte još malo vode.
Svaku boju zamutite zasebno u različitoj posudici. Možete koristiti samo osnovne boje poput crvene, zelene, plave i žute, a možete uvrstiti i roze, ljubičastu, narandžastu... Izbor je na vama!
Četkicom nanosite željene boje po jajetu praveći nepravilne oblike. Kada završite sa nanošenjem obojenih pasti od sode, možete dodati i kap, dve boje za kolače direktno iz tubice na jaje - ovde već do izražaja dolazi lična kreativnost. Takođe, ako želite jednoboja jaja, jednostavno nanesite na njega samo jednu boju. Kada ste završili sa šaranjem prelijte jaje kašikom sirćeta i uživajte u magiji na delu!
Uverite se da ste sirćetom prelili celo jaje, bar na nekoliko sekundi. Videćete kako se sa jaja spira višak paste, a ona su predivno išarana. Vodite računa o količini sirćeta - više od jedne kašike dovešće do reakcije i prelivanja.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)