3,24 MILIONA DINARA ZA STIPENDIJE: U Šapcu za učenike koje ispune ove uslove

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 05. 2024. u 15:47

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Gradskoj kući uručio Ugovore o stipendiranju studentima koji su ispunili uslove konkursa Grada Šapca za školsku 2023/2024. godinu. Od 54 prijavljena kandidata pravo na stipendiju ostvarilo je 18 studenata koji pohađaju osnovne akademske, master akademske, kao i integrisane studije fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija.

3,24 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СТИПЕНДИЈЕ: У Шапцу за ученике које испуне ове услове

foto v mitrić

Grad je za ovu namenu izdvojio ukupno 3,24 miliona dinara, što znači da će svaki student dobiti 180.000 dinara, koje će im biti isplaćene u šest jednakih mesečnih rata.

- Obaveza svih nas je da pomažemo naše najbolje studente. Nadam se da će im ova skromna finansijska podrška biti podstrek i motiv da nastave i dalje da se trude i budu uzorni studenti. Činimo sve da se mladi ljudi posle školovanja vrate u Šabac i ovde ostvaruju svoje poslovne i privatne uspehe. Znanje je moć i mi ga vrednujemo! - poručio je dr Aleksandar Pajić.

Pravo da konkurišu imali su studenti druge i viših godina studija, sa prebivalištem na teritoriji Šapca i prosečnom ocenom najmanje 9,00. Stipendije su dodeljene u sledećim oblastima društveno-humanističke nauke (5), prirodno-matematičke nauke (2), tehničko-tehnološke nauke (3), medicinske nauke (7) i oblast umetnosti (1) stipendija.

Katarina Gajić, studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, integrisanih akademskih studija, po drugi put dobija stipendiju Grada.

- Ova stipendija mi je veoma značajna. Drago mi je što Grad Šabac prepoznaje mlade talente i nagrađuje. Nadam se da ćemo u budućnosti uspeti to da vratimo kroz svoje znanje i neke inovacije - rekla je ona.

Dodeli stipendija u Gradskoj kući prisustvovali su član Gradskog veća za obrazovanje Marko Isaković i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Vesna Gligorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)