ZANAT ZLATA VREDI! Mladi Jadranin vicešampion Srbije u varenju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 05. 2024. u 19:33

MLADI Nemanja Đurić(19) iz Jarebica, kod Loznice, u Jadru postao je vicešampion Srbije, na državnom takmičenju mladih varilaca srednjih tehničkih škola, koje je održano u halama "Goše" u Smederevskoj Palanci.

ЗАНАТ ЗЛАТА ВРЕДИ! Млади Јадранин вицешампион Србије у варењу

foto V Mitrić

Nemanja će uskoro da završi školu za varioca, a sa aparatima "druguje" od malih nogu u radionici dede Dobrivoja, vrsnog bravara i domaćina u Jadru, Vukovom zavičaju.Zanatlija, mehaničar, mu je i njegov otac Dragan.

-Čitava porodica, prijatelji i komšije slavili smo kada smo čuli da je Nemanja osvojio drugo mesto u Srbiji, u velikoj konkurenciji -kaže deda Dobrivoje. -Potvrdile su se moje reči da je "rođen za taj posao".Divno je dete i biće častan čovek i vrhunski majstor.Puno mi je srce da nastavlja našu porodičnu tradiciju.Mi vredno i časno decenijama živimo od svog rada, stalno na usluzi našim meštanima.

Nemanja kaže da ga uspeh nije učinio gordim, "jer zna da tek učenje i usavršavanje sledi".Po njegovim rečima, svestan je da stalno mora da prati razvoj tehnike i tehnologija".

 Svetski poznati i priznati stručnjaci, braća Đorđević iz Loznice, primili su ga na praksu, gde otkriva nove tajne tog posla.Časni i pobožni Đorđevići voleli bi da ga vide, kao majstora, kod njih čim završi školu, a za Nemanju je to "više od svakog priznanja",

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima