SESTRE SAVIČIĆ PONOS „KADINJAČE“: Zablistale iz sve snage

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 05. 2024. u 19:14

Sestre, bliznakinje, Sara i Sofija Savičić su učenice sedmog razreda Osnovne škole „Kadinjača“ i najbolji su predstavnici ove škole i kvaliteta znanja koji ova ustane pruža svojim učenicima.

СЕСТРЕ САВИЧИЋ ПОНОС „КАДИЊАЧЕ“: Заблистале из све снаге

foto V mItrić

Sofija je ove školske godine zauzela prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike i drugo mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i predstoji joj Republičko takmičenje iz srpskog jezika, dok je Sara osvojila  drugo  mesto na Republičkom takmičenju iz matematike i predstoji im Republička smotra talenata. Inače ove dve učenice nastavu matematike prate po IOP-u 3 koji podrazumeva izmenjen program za učenike po izuzetnim sposobnostima.

 -Nikada nismo bile ni na jednom privatnom času, već nam je dovoljna redovna i dodatna nastava, a ono što nam nije jasno pitamo nastavnike. Često i jedna drugoj pomažemo i objašnjavamo kad dođe do problema- ističe Sara i dodaje; -Ove godine je Sofija je imala bolje plasmane, ali sam ja prošle godine osvojila na Republičkim takmičenjima prvo mesto iz matematike i drugo iz fizike, a Sofija treće mesto iz matematike i fizike.

Sestre često pomažu mlađem bratu, koji je peti razred OŠ „Kadinjača“ i koji korača njihovim stopama i već se oprobao na takmičenjima iz matematike, istorije i biologije.

-Takmičenja mi pre svega pružaju puno radosti koju mi donose pobede u rešavanju brojnih zadataka među 326 mojih vršnjaka koji su bili na zadnjem Republičkom takmičenju iz matematike. Desi se da tri sata nije dovoljno vremena za rešavanje zadataka- kaže Sofija i ističe-Ove godine sam radila istraživački rad u paru sa sestrom na temu "Značajne tačke trougla" sa kojim smo osvojile prvu nagradu na regionalnoj smotri talenata i plasirale se na republičku smotru.

Inače radi se izuzetnim đacima, pristojnim, skromnim i svestranim. Trenirale su odbojku, godinama su članovi folklornog ansabla KUD „Karadžić“i za razliku od većine svojih vršnjaka koji na odmorima uglavnom se zabavljaju na mobilnim telefonima, one sa drugaricama igraju lastiš!

Omiljene su u društvu, a svoju kreativnost su pokazale kada su drugarici za rođendan ištrikale omiljenu ličnost crtanog filma.

Zaista smo ponosni na sestre Savičić, ali i druge uspešne učenike naše škole. Iako nisu završena još sva takmičenja mi već sad imamo devet učenika koji su osvojili jedna od prva tri mesta na Republičkim takmičenjima a Savičićke imaju i po dve nagrade- kaže direktor škole Nada Ostojić. - Svi zaposleni u školi se trude da kvalitet nastave bude na najvišem nivou što mnogi roditelji prepoznaju i upravo zato već godinama upisujemo najveći broj đaka prvaka. Međutim, trudimo se i da one koji nisu toliko uspešni zaintersujemo i od njih stvorimo uspešne i dobre ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)