"NE ŽELIM DA IGRAM NA ROLAN GAROSU AKO NE MOGU DA DAM CELOG SEBE": Nadal iskreno o svojoj karijeri (VIDEO)

Novosti online

13. 05. 2024. u 11:51

Španski teniser Rafael Nadal, posle eliminacije sa turnira u Rimu, okreće se svom omiljenom, Rolan Garosu, ali je svestan svoje igre koju sad pokazuje, kao i povreda koje ga ne zaobilaze.

НЕ ЖЕЛИМ ДА ИГРАМ НА РОЛАН ГАРОСУ АКО НЕ МОГУ ДА ДАМ ЦЕЛОГ СЕБЕ: Надал искрено о својој каријери (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal može da se pohvali svojom bogatom sportskom karijerom. Samo je 14 puta osvajao ovaj turnir za koji se pripremao u Barseloni, Madridu i Rimu, ali još uvek nije siguran da li će nastupiti. U tome mu mnogo muke zadaju i povrede koje mu ne daju mira.

- Ne želim da igram na Rolan Garosu ako moram da budem oprezan i da ne mogu da dam svoj maksimum, kao što je to bilo u Barseloni i Madridu. To je poseban turnir za mene i obeležio je mnogo moju karijeru. Biće mi jako teško ako ne budem tamo, ali igraću samo ako mogu da dam 100 odsto - rekao je Nadal.

Svakako da imam veliku želju da zaigram na Olimpijskim igrama u Parizu. To je san svakog sportiste.

- Postoje stvari koje mogu samo da se dožive na Olimpijskim igrama. To je suština svakog sportiste, da igra za svoju zemlju. Posebno ima težinu pošto se igraju u Parizu. Bio bih uzbuđen, usrećilo bi me - rekao je Nadal.

Uvek se nameće i ovo nezgodo pitanje, a to je kraj karijere. On se polako bliži.

- Sve promene su teške, ali imam veliku sreću što imam porodicu i prijatelje koji mi pružaju mnogo lepih stvari koje me čine srećnim. Naravno da adrenalin i emocije koje se dožive u sportu su nešto posebno i teško mogu da se osete u svakodnevnom životu - rekao je popularni Rafa.

Od početka karijere pa sve do samoga kraja, bik sa Majorke se susreće sa povredama.

- Imao sam ozbiljnu povredu kada sam imao samo 19 godina, postojale su razne opcije, čak i da ne nastavim karijeru na profesionalnom nivou. To mi je zakomplikovalo dosta celu karijeru, ali mi je dosta i pomoglo da cenim sve što imam. Malo sam stidljiv i nosim svoje emocije u sebi, ali sam veoma zahvalan svima koji su mi dozvolili da doživim toliko lepih stvari tokom svih ovih godina - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku