ODBOJKAŠI PREKINULI CRNI NIZ PROTIV TURSKE: Rival pao posle pet setova

Novosti online

12. 05. 2024. u 08:23

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigrala je prvu od dve prijateljske utakmice u okviru priprema za Ligu nacija 2024. i zabeležila je pobedu protiv Turske posle pet setova.

ОДБОЈКАШИ ПРЕКИНУЛИ ЦРНИ НИЗ ПРОТИВ ТУРСКЕ: Ривал пао после пет сетова

FOTO: OSS

Reprezentacija Srbija je u dvorani Arpad Vajs u Kavalezeu (60 km od Trenta) savladala Tursku sa 3:2, po setovima 25:21, 25:18, 23:25, 23:25 i 15:13, posle 118 minuta igre.

U našem timu su najbolji bili Miran Kujundžić i Dražen Luburić sa 17 i 16 poena, a istakli su se još Aleksandar Atanasijević i Marko Ivović sa po deset.

Da je bilo malo sreće, mogli su odbojkaši Srbije da dobiju meč i maksimalnim rezultatom, jer su u trećem setu prokockali vođstvo od 21:18. Ipak, i ovako je bilo slatko, pa su naši momci, računajući i prijateljske mečeve, dobili Tursku posle tri godine posta.

Sjajno je Srbija otvorila meč u Kavalezeu. Luburić je sa nekoliko sjajnih napada nagovestio dobru partiju Orlova, a uz dva poena Kujundžića, novi selektor Turske, Francuz Sedrik Enar bio je primoran da na „minus 5“ (9:4) zatraži prvi tajm-aut.

Bilo je i 11:5 za našu selekciju, ali je Turska u nastavku vršila pritisak servisom, prišla na tri poena zaostatka (13:10), a u dva navrata bili su i na poen minusa (15:14 i 19:18). I pored nešto većeg broja servis grešaka naše selekcije, u završnici su puleni Igora Kolakovića uspeli da dođu do vođstva. As Atanasijevića doneo je konačnih 25:21.

Turska je bolje počela drugi set, povela 6:4, ali je Jovović inicirao preokret i doneo vođstvo Srbiji – 9:7. Serijom dobrih servisa Ivovića i poenima Kujundžića, bilo je i 13:10 za našu selekciju, kada je Enar uzeo novi tajm-aut. Vodila je Srbija i 15:11, pa 19:14, a blokom Podraščanina i 20:14. Još jednom mirnom završnicom, Srbija je duplirala vođstvo na ovom meču – 25:18.

Na početku trećeg seta selektor Srbije Igor Kolaković zamenio je sjajnog Marka Podraščanina, pa je zaigrao Nemanja Mašulović. Turci su krenuli agresivno, poveli 8:4, a sa nekoliko sjajnih blokova stigli su i do ubedljivih 15:9.

Turska je u četvrtom povela 6:2. Srbija je u dva navrata prišla na dva poena zaostatka, ali bilo je primetno da nema dobrog servisa za preokret. Pri vođstvu Turaka od 12:8 pokušao je Igor Kolaković tajm-autom.

Bilo je i 14:8 za našeg rivala, a u završnici pravi "rolerkoster“. Prišla je Srbija na "minus 2“ (20:18), da bi Turska otišla na "plus 5“ (23:18). Ponovo nije bilo predaje, blokom Todorovića došli smo ponovo na 23:21, a onda je i Nedeljković zaustavio Savaša za 23:22. Prvu set loptu protivnika anulirao je Atanasijević, a onda je Todorović pogrešio servis, pa se otišlo u peti set.

Na početku petog seta, selektor Srbije ostavio je u igri Vuka Todorovića, Atanasijevića i Perića, uz Kujundžića, Nedeljkovića, Mašulovića i Kapura. Sa odličnom energijom povela je Srbija 5:2, a na promeni strana bilo je 8:5. Držala je naša selekcija „plus 3“ sve do 13:10, a onda je Turska prišla na poen zaostatka (13:12), kad je Igor Kolaković uzeo prvi tajm-aut.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom