DOMAĆE GUMENE BOMBONE: Napravite zdravu verziju bez šećera i aditiva - deca ih posebno vole
Za domaće gumene bombone vam ne treba mnogo šećera niti aditiva. Ako ih vaši klinci obožavaju, ponudite im zdraviju verziju.
Sastojci:
- 375 ml soka po izboru
- 3 kašike javorovog sirupa
- 4 i po kašike želatina u prahu
- 3 kašičice praha po vašem izboru (mača prah, asai prah, agar prah..)
Priprema:
U manjoj šerpi zagrejte sok i javorov sirup zajedno (ne kuvajte). Smanjite toplotu i dodajte prah po izboru. Dobro promešati. Dodajte želatin u prahu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Skloniti sa vatre i procediti smesu kroz sito. Pažljivo sipajte smesu u silikonski kalup. Stavite u frižider da se stegne oko 15 minuta. Nakon toga izvadite bombone iz kalupa. Čuvajte do 3 nedelje u frižideru u zatvorenoj posudi. Za gumene bombone različitih boja, ponovite ovu metodu tri puta, ali svaki put sa različitom vrstom soka.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TUFAHIJE - NAPRAVITE OBAVEZNO: Da li uopšte postoji neko ko ne voli ovaj kolač
26. 12. 2023. u 16:21
MAKRON NA KONFERENCIJI SA ŠOLCOM ZATRAŽIO: Dozvolite Ukrajini da gađa ciljeve u Rusiji odakle se vrši granatiranje
ORUŽANIM snagama Ukrajine treba dozvoliti da gađaju ciljeve u Rusiji, odakle se vrši granatiranje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron, a njegov govor je emitovan na nalogu Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.
28. 05. 2024. u 19:48
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)