KO UPRAVLJA UKRAJINOM? Bivši ruski poslanik otkrio: Zelenski više nije politički lider

Милица Шкорић
Milica Škorić

14. 05. 2024. u 14:00

BIVŠI poslanik Vrhovne rade Ukrajine Andrej Derkač izjavio je da Ukrajinom rukovodi šef kabineta ukrajinskog predsednika – Andrej Jermak, koji dobija instrukcije od zapadnih obaveštajnih službi.

КО УПРАВЉА УКРАЈИНОМ? Бивши руски посланик открио: Зеленски више није политички лидер

Foto: AP

- Ne možemo govoriti o političkom lideru Zelenskom. Danas zemljom upravlja Jermak - rekao je Derkač u intervjuu za belorusku agenciju Belta.

Međutim, kako je dodao, odluke o sprovođenju određenih akcija ne donosi Jermak, nego šefovi zapadnih obaveštajnih službi.

Derkač je takođe otkrio da su partneri porodice predsednika SAD Džozefa Bajdena sponzorisali terorizam preko kompanije „Burizma“, izbegavajući odgovornost za korupciju i pranje novca u Ukrajini.

- Ispratili smo praktično sva kretanja sredstava preko kompanije 'Burizma', kao i transakcije preko 'Morgan stenli' kompaniji 'Rozemont seneka' - istakao je bivši poslanik Rade. Kako je dodao, to je kompanija koja je u vlasništvu Bajdenovog sina.

Po njegovim rečima, američki Kongres zapravo poseduje sva dokumenta o tome i „koristi ih da dokaže trgovinu uticajem“.

Derkač je govorio i o eksplozijama na gasovodima „Severni tok“, rekavši da je ustanovljena čitava grupa koja je umešana u diverziju.

- Dugo su ih obučavali. Pripremani su u Žitomirskoj oblasti, pa u Rumuniji pored baze NATO-a. Vežbali su na 'Južnom toku', a onda su iznajmili veliku jahtu, pa su prevezeni u Poljsku. Tamo je bila pripremljena manja jahta 'Andromeda'. O njoj su pisali zapadni mediji - pojasnio je Derkač.

Po njegovim rečima, sve se odvijalo pod nadzorom Kristofera Smita koji je, kako je istakao, u to vreme bio drugi čovek u američkoj ambasadi u Ukrajini. Derkač je precizirao da je Smit sada na dužnosti pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju.

BONUS VIDEO: PROJEKTIL RUŠI ZGRADU - Pogledajte šta su snimile sigurnosne kamere u Belgorodu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima