AMERIČKI MEDIJI OBJAVIO ŠOKANTNE PODATKE: Ukrajinska PVO obara samo jednu od tri rakete koje lansira ruska vojska (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 05. 2024. u 21:33

POSLEDNjIH meseci, usred pojačanih vazdušnih i raketnih napada na ciljeve u Ukrajini, primetno je smanjena efikasnost sistema PVO Ukrajine, što se prikazuje i kroz rastuću superiornost Oružanih snaga Ruske Federacije u vazdušnom prostoru.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Украјинска ПВО обара само једну од три ракете које лансира руска војска (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Američki dnevnik Volstrit Džornal objavio je, u izdanju od 13.05.2024, da je stopa uspešnosti PVO Ukrajine značajno smanjena.

Prema podacima koje je objavio Volstrit Džornal, ukrajinske snage su uspele da pogode samo jednu od tri ruske rakete tokom prošlog meseca, dok je ukupna stopa uspešnosti protivvazdušne odbrane Kijeva značajno opala.

Tako su u poslednjih mesec dana protivvazdušni odbrambeni sistemi na teritoriji Ukrajine uspeli da pogode samo jednu od tri rakete koje su lansirali Rusi.

Prema američkim novinarima, u poslednjih šest meseci ukrajinska vojska je navodno oborila oko 46 odsto ruskih projektila, dok je u prethodnih šest meseci ovaj pokazatelj bio čak 73 odsto. Istovremeno, procenat presretanja ruskih dronova smanjen je za samo 1% u poslednjih šest meseci, dostigavši 82%.

Američka štampa je takođe objavila da su u međuvremenu Oružane snage Rusije pojačale raketne i bespilotne napade u zoni „specijalne vojne operacije”.

Kao rezultat toga, u proteklih šest meseci ruske jedinice su lansirale 45% više raketa i dronova nego u prethodnom sličnom period, prema američkom časopisu.

S tim u vezi, Volstrit Džornal je podsetio da se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa sve većim nedostatkom raketa za PVO sistem američke proizvodnje Patriot, koji ukrajinska vojska smatra najefikasnijim na svetu.

Situaciju u Ukrajini otežava i proširenje oblasti „specijalne vojne operacije“, nakon što su, poslednjih dana, Oružane snage Ruske Federacije značajno napredovale u pravcu Harkova.

Tako su, kako tvrde ruski predstavnici, u poslednja 24 sata ruske snage uništile četiri sistema protivvazdušne odbrane i oko 250 ukrajinskih vojnika na ovom području.

Prema rečima načelnika regionalne vojne administracije Olega Sinegubova, uspeh Oružanih snaga Rusije u Harkovskoj oblasti povezan je sa kašnjenjem vojne pomoći Zapada ukrajinskoj vojsci.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za