"MILUTIN" NE MOŽE NA KOSOVO: Ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" i Nenadu Jezdiću zabranjen ulazak na KiM

V.V.S.

14. 05. 2024. u 12:56

JEDNU od najgledanijih predstava na repertoarima srpskih pozorišta, monodramu "Knjiga o Milutinu" u izvođenju Nenada Jezdića (u režiji Egona Savina), uprkos najavi - neće moći da vidi publika na Kosovu i Metohiji. Tim povodom Zvezdara teatar oglasio se saopštenjem:

МИЛУТИН НЕ МОЖЕ НА КОСОВО: Екипи представе Књига о Милутину и Ненаду Јездићу забрањен улазак на КиМ

foto n.Vukelić

"Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je, bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom. Predstave koje smo planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene.

U daljem tekstu se, takođe, navodi:

"Posle jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas je zabranjena i jedna predstava. Nakon niza zabrana, počevši od političkih, preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog. Kao pozorište koje tradicionalno repertoarski neguje domaći tekst, ulagaćemo i dalje napor da svoje predstave odigramo pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste, jer kultura ne poznaje granice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima