TOP FESTIVAL NA DORĆOLU: Regionalne predstave angažovanog pozorišnog izraza mladih

V.V.S.

13. 05. 2024. u 13:11

TOP festival, regionalni festival angažovanog pozorišnog izraza mladih počeo je na sceni Reflektor teatra na Dorćol placu, na kome će u utorak (14.maja) na programu biti "Mitsko i mitomansko", čiji su autori Mirko Radonjić i Ilija Gajević iz podgoričkog Dramskog studija "Prazan prostor".

ТОП ФЕСТИВАЛ НА ДОРЋОЛУ: Регионалне представе ангажованог позоришног израза младих

foto Promo

Festival je osnovan sa idejom da omladinsko pozorište kao alatka u izgradnji poverenja na Zapadnom Balkanu koristi pozorište, umetnost, obrazovanje, omladinski rad i aktivizam da promoviše ideju pomirenja, mira i stabilnosti među mladima u regionu.

Kako se ističe, centralna aktivnost projekta je organizacija i produkcija regionalnog festivala društveno angažovanog pozorišta mladih.

Do 16.maja u programu učestuju predstave "Proba apokalipse" (tekst i režija Adna Dautović)iz Tuzle i "Devojčice" Minje Bogavac, u produkciji Reflektor teatra.

Tokom festivala organizuju se i pozorišne radionice koje će se prezentovati poslednjeg dana festivala i tako kreirati zajednički performans čija je tema pomirenje. Na kraju manifestacije biće dodeljene nagrade stučnog žirija i žirija mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za