SPECIJALNI SUD DONEO NOVU ODLUKU NA SUĐENJU ŠARIĆU: "Skaj " je dokaz, nuđen milion za ubistvo svedoka Joksovića

Z. Uskoković

14. 05. 2024. u 17:12

KRIVIČNO veće Specijalnog suda u Beogradu,kojim predsedava sudija Zoran Šešić donelo je danas odluku da se na suđenju Darku Šariću i ostalim okrivljenima, kao dokaz koriste fotografije i tekstualne poruke, prikupljene sa zaštićene aplikacije "skaj".

СПЕЦИЈАЛНИ СУД ДОНЕО НОВУ ОДЛУКУ НА СУЂЕЊУ ШАРИЋУ: Скај  је доказ,  нуђен милион за убиство сведока Јоксовића

Foto N. Skenderija

 Na glavnom pretresu su se,tako, mogle videti poruke da je za ubistvo svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, prema tvrdnjama tužilaštva, Šarić bio spreman da plati najmanje milion evra!

Dan ranije, branioci optuženih su dostavili jednu presudu Evropskog suda pravde u vezi sa komunikacijom sa kriptovanih aplikacija, tražeći da da se preispita odluka o "Skaju". Sudija Šešić je saopštio da je sudsko veće odbilo taj zahtev, navodeći da se pomenuta presuda odnosi na članice EU i da je reč o konkretnom predmetu u Nemačkoj, te ne može da se uzme kao opšta odluka.

U nastavku je,potom, pored ostalih, kako tužilaštvo tvrdi, prikazana komunikacija između Šarića i njegovog advokata,sada takođe optuženog Dejana Lazarevića, o planiranju ubistva. U tim porukama se pominje snajper, ali i pitanje: "Jel oko milion dovoljno ? Daću milion, plus svi troškovi !". Usledilo je i "za g...o ne žalim", uz pominjanje bekstva i stanova za skrivanje.

Komunikacija koja se odnosi na paljenje automobila valjevskog biznsimena Gorana Nikolaševića, takođe je prikazana, a kako tužilaštvo navodi Lazarević i Šarić su se te noći dopisivali, i Pljevljak je pisao advokatu da dobro odglumi pred Nikolaševićem i da ga smiri. Ovo paljenje je, kako se navodi u spisima predmeta, trebalo da bude podmetnuto svedoku saradniku kako bi se on diskreditovao i izgubio status.

Pominje se i navijač Uroš Mišić (sad Radovanović), koji je prema navodima iz optužnice učestvovao u postavljanju ekploziva na Nikolaševićev automobil, dok se u prepisci pominje da ga je policija privela i našla garderobu u gepeku, kao i duks, te se optuženi pitaju da li će na tom duksu pronaći tragove ekploziva.

Takođe se navodi da su "potegli veze" da puste Mišića iz policije, kao i da ima alibi za tu noć da je devojka spremna da kaže da je bila sa njim.

Suđenje se nastavlja 4. i 5. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!