POVREDE SPUTAVAJU NIKSE: Pejsersi imaju odličnu šansu da poravnaju seriju!

V.M.

12. 05. 2024. u 12:12

U ključnoj četvrtfoj utakmici polufinala Istočne konferencije, Indijana pejsersi će u ''Gejnbridž fildhausu'' dočekati Njujork nikse (21:30).

ПОВРЕДЕ СПУТАВАЈУ НИКСЕ: Пејсерси имају одличну шансу да поравнају серију!

Foto: Profimedia

Za ovu seriju se može reći da je najujednačenija od svih polufinalih, što na Istoku što na Zapadu. Svaki meč je ulazi u neizesnu završnicu i nijedna pobeda nije ostvarena dvocifrenom razlikom što govori o tome koliko su ove ekipe slične po kvalitetu.

Rivalstvo između Indijane i Njujorka doseže čak do 90-ih godina prošlog veka kada su ovi timovi redovno vodili bitke u plej-ofu. Tada su sa jedne strane bili Redži Miler i Mark Džekson, a sa druge Patrik Juing i Džon Starks  koji su često umeli da igraju čitavih sedam utakmica, što bi, kako je krenulo, mogao biti slučaj i ove godine.

Niksi su bolji započeli seriju i na krilima Džejlena Bransona su odbranili domaći teren (127:121, 130:121)  međutim u drugom susretu se povredio jedan od bitnijih igrača u rotaciji Ou Dži Anunobi što je Indijana iskoristila u trećem meču i slavila sa 111:106.

Povreda Anunobija je veliki problem za goste koji i ovako imaju kratku rotaciju, Tibodo generalno koristi 7-8 igrača na utakmicama i pitanje je mogu li da izdrže bez njega u nastavku serije.

Glavnu reč u obe ekipe vode plejmejkeri, Džejlen Branson je kao tokom čitave sezone ''Bog i batina'' u Niksima, u proseku postiže gotovo 35 poena po meču i sve ide kroz njega kod gostiju što i ne čudi zbog odsustva, od ranije, Rendla i sada Anunobija.

Njegov suparnik sa druge strane je Tajris Halibarton koji igra po principu ''toplo-hladno'' u svom prvom plej-ofu, ali na prošlom meču pred domaćim navijačima je pružio maestralnu partiju sa 35 posgitnutih poena i sedam podeljenih asistencija.

Pošto se njih dvojica mogu ''neutralisati'' odličnim partijama, bitna stavka su  nastupi ''slabijih'', rotacionih igrača koji često dosta bolje igraju kod kuće i to je ključan razlog što do sada nije bilo brejka u ovoj seriji, a mi mislimo da ga neće biti ni posle večerašnjeg susreta.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)