"JORGANDŽIJE" NE ISPUŠTAJU ČETVRTO MESTO: Seltina stogodišnjica (ne)će biti "krunisana" ispadanjem

O. M.

12. 05. 2024. u 09:58

MADRIDSKI Atletiko dočekuje Seltu iz Viga u 35. kolu španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ НЕ ИСПУШТАЈУ ЧЕТВРТО МЕСТО: Селтина стогодишњица (не)ће бити крунисана испадањем

Foto Profimedia

"Jorgandžije" na dobrom putu da se izbore za mesto broj četiri i plasman u Ligu šampiona. Na četiri utakmice pre kraja imaju pet bodova više uz meč manje od Atletik Bilbaoa.

Ako uspeju da zadrže nalete "lavova a San Mamesa" na tu četvrtu poziciju, izboriće crveno-beli iz Madrida svoje 12. uzastopno učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Da im je tu i mesto potvrdili su zapravo nedavnom pobedom nad Bilbaom od 3:1, a u poslednjih pet kola imaju samo jedan prvenstveni poraz, od Alavesa u gostima kada je bilo 2:0 za ekipu iz Vitorije, uz očajnu partiju golmana Jana Oblaka.

Dugogodišnji menadžer Dijego Simeone apelovao je na svoje igrače da "ne prestaju da guraju" dok se sezona ne završi, a njihova poslednja dva domaća meča, par pobeda od 3:1 u kojima su svaki put postigli gol u oba poluvremena, sugerišu da su ga poslušali i da neće odmarati na lovorikama. Atletiko nije daleko da zabeleži najbolju sezonu u La Ligi na sopstvenom terenu pod Argentincem, pošto je izgubio bodove samo od Hetafea (3:3) i Barselone (0:3), dok je vodio na poluvremenu u ligi.

Kad se to sve uzme u obzir pomalo i čudi podatak da je Atletiko samo četiri puta uspeo da sačuva mrežu na "Metropolitanu ove sezone, što je jedan od lošijih učinaka u celoj ligi.

Posle tri pobede u šest utakmica pod novim trenerom Klaudijem Giraldezom, od kojih je poslednja stigla kod kuće nad Viljarealom (3:2), Selta Vigo je blizu da ipak ne pokvari stogodišnjicu od osnivanja ispadanjem iz La lige. Bio bi to zaista nesrećan jubilej i kraj 12-ogodišnjeg boravka Galicijaca u elitnom društvu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)