MOŽE LI SRPSKI REPREZENTATIVAC DA IZVUČE SVOJU EKIPU IZ ZONE ISPADANJA? Udineu su preko potrebni bodovi u grčevitoj bici za opstanak

V.M.

13. 05. 2024. u 07:30

U prvoj utakmici današnjeg programa Serije A fudbaleri Udinezea će bodove spasa tražiti protiv Lećea na stadionu ''Via del Mare'' (18.30).

МОЖЕ ЛИ СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ДА ИЗВУЧЕ СВОЈУ ЕКИПУ ИЗ ЗОНЕ ИСПАДАЊА? Удинеу су преко потребни бодови у грчевитој бици за опстанак

Foto Profimedia

Turbulentna sezona Udinezea može imati tragičan kraj i ekipa je u velikoj opasnosti da po prvi put od sezone 1995/96. ne bude član Serije A.

Iako je doživeo ''samo'' 13 poraza, domaćin ostale utakmice nije uspeo da pretvori u pobede, slavio je samo četiri puta od starta kampanje i odigrao je čak 18 remija, ubedljivo najviše od svih timova u ligi.

Najveći problem ''crno-belih'' je to što ne znaju da sačuvaju prednost i prečesto kada bi poveli ne samo da ne bi trijumfovali, već bi neretko i gubili te mečeve.

Da pokuša da popravi to doveden je Fabio Kanavaro koji je došao da ''vadi kestenje iz vatre'' i na uvodna dva meča je remizirao. Prvo je njegova četa ispustila tri boda protiv Bolonje protiv koje je vodila i imala igrača više, ali je u završnici primila gol (1:1), a nakon toga je ''spasila'' bod na meču sa Napolijem pogotkom Saksesa u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena (1:1).

Udinezeu sada predstoje ključni dueli u borbi za opstanak, danas ima odličnu priliku za čitav plen jer igra protiv Lećea koji je miran na sredini tabele, a zatim će ukrstiti koplja sa direktnim rivalima iz donjeg doma, Frozinoneom i Empolijem.

Uoči ovog meča, ''crno-beli'' su prvi tim ispod crte i imaju dva poena manje upravo od Empolija koji je odigrao meč više od njih, tako da bi ''zebre'' eventualnim trijumfom uplivale u sigurnu zonu.

Sa druge strane, Leće mirno dočekuje završnicu sezone i odličnim partijama u poslednje vreme pobegao je sa dna pa današnji meč dočekuje na sigurnom 13. mestu tabele Serije A.

Pronašao je dobru formu u pravi čas i na minula četiri ligaška duela ne zna za poraz, upisao je po dva trijumfa i remija i gotovo siguro će igrati u eliti i sledeće sezone jer ima velikih plus sedam u odnosu na večerašnjeg rivala tri kola pre kraja.

Velike zasluge za to idu treneru Luki Gotiju koji je preporodio ekipu od svog dolaska na klupu 12 marta, a zanimljivo je to da je iskusni Goti u periodu između 2019. i 2021. godine predvodio Udineze, tako da će se večeras sastati sa svojim bivšim klubom.

Od kada se Leće vratio u elitu prošle sezone, ovi timovi su odigrali tri međusobna susreta i na njima su viđena dva remija uz trijumf ''đalorosa''.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Banuda, Dermakua, Kabe i Pikolija, dok će kod gosta meč propustiti Deulofeu, Ebose, Đaneti, Lovrić, Silvestri i Tovan.

Verujemo da ćemo gledati dosta tvrd meč, ali blagu prednost bismo dali gostima koji imaju znatno veću potrebu za bodovima i predlažemo duplu šansu na Lazara Samardžića i družinu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)