ARSENAL NE DA PRVO MESTO: "Plavci" bez posebnog motiva u londonskom derbiju

O. M.

23. 04. 2024. u 10:18

FUDBALERI Arsenala dočekuju Čelsi u zaostaloj utakmici 29. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu "Emirejts" od 21 čas.

АРСЕНАЛ НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Плавци без посебног мотива у лондонском дербију

FOTO: Tanjug/AP

Arsenal je lider na tabeli, sa 74 boda, koliko ima i drugoplasirani Liverpul i jednim više od šampiona Mančester sitija koji je sa utakmicom manje na trećem mestu.

U poslednjoj ligaškoj utakmici domaći su savladali Vulvse sa 2:0, dok su gosti izgubili od Mančester sitija u polufinalu FA kupa.

Ekipa Mikela Artete brzo se oporavila od ispadanja iz Lige šampiona. Nakon što ih je Bajern pobedio sa 1:0 na "Alijanc areni" i time uništio njihove evropske snove, momci iz severnog Londona sada mogu u potpunosti da se fokusiraju na Premijer ligu.

To su pokazali već u subotu uveče, kada su "prohujali" stadionom "Moline". Arsenal je na gostovanju Vulverhemptonu slavio sa 2:0, golovima Leandra Trosara i Martina Edegarda i tako se vratio vrh tabele. „Tobdžije” imaju utakmicu više od Mančester sitija, ali i nešto teži raspored do kraja sezone od "građana" i od Liverpula.

Arsenal je neporažen u prethodnih pet međusobnih mečeva protiv narednih rivala, uz četiri pobede.

Jedini povređeni igrač u timu Arsenala je Hurijen Timber, dok je Takehiro Tomijasu pod znakom pitanja zbog zdravstvenih problema. Što se tiče startne postave, Trosar je u prošlom kolu pokazao da je dobar i kada počne utakmicu, pa bi mogao da dobije šansu u startnih 11, a u ulozi rezerve će verovatno doći Gabrijel Martineli.

Čelsi je odavno izgubio sve šanse u Premijer ligi za bilo koje mesto u evropskim takmičenjima. Tim Maurisija Poketina je tek na devetoj poziciji sa 47 osvojenih bodova i čak 10 upisanih poraza ove sezone.

Nisu igrali tokom vikenda jer su imali obaveze u polufinalu FA kupa. U velikoj borbi na stadionu "Vembli", Mančester siti je bio bolji sa 1:0, probivši odbranu "plavaca" tek u 84. minutu. Iako nemaju mnogo motiva, ekipa Čelsija je ove sezone pokazala da zna da igra protiv najjačih, a jedan od tih timova im je naredni protivnik. 

S njima su u prvom delu sezone odigrali 2:2 na "Stamford bridžu", ali su do 77. minuta vodili sa 2:0, kada su Rajs i Trosar doneli bod "tobdžijama".

I trener Čelsija je u velikim problemima zbog povreda igrača, a na bolničkom spisku je čak sedam standardnih prvotimaca. Na spisku su Levi Kolvil, Vesli Fofana, Ris Džejms, Romeo Lavija, Kristofer Nkunku, Lesli Ugočukvu i Robert Sančez. Što se startne postave tiče, pretpostavlja se da će i na ovom meču biti isključena ista postava kao u meču sa Sitijem, uključujući i srpskog golmana Đorđa Petrovića, koji je, čini se, preuzeo poziciju prvog golmana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,99)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)