ĐIRONA POSUSTAJE U GOSTIMA, KOD KUĆE JOJ IDE SASVIM DOBRO: "Žuta podmornica" čvrstom odbranom drastično popravila šanse za opstanak

O. M.

20. 04. 2024. u 08:50

ŠPANSKA La liga polako ulazi u završnu fazu. U poslednjoj utakmici subotnjeg programa 32. kola Đirona će u subotu od 21 čas ugostiti ekipu Kadiza.

ЂИРОНА ПОСУСТАЈЕ  У ГОСТИМА, КОД КУЋЕ ЈОЈ ИДЕ САСВИМ ДОБРО: Жута подморница чврстом одбраном драстично поправила шансе за опстанак

FOTO: Profimedia

Katalonski tim nije izdržao trku za titulu sa madridskim Realom, ali i dalje se bori za plasman u Ligu šampiona. "Crveno-beli" imaju osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao. S druge strane, Kadiz se bori za opstanak i nedostaje mu tri boda za beg iz opasne zone.

Đirona je na početku prvenstva bila najprijatnije iznenađenje ne samo u Španiji nego i u evropskom fudbalu, ali je krajem sezone posustala. Više se to odnosi na utakmice u gostima jer kod kuće i dalje imaju odličan bilans, sa samo jednim porazom i dva nerešena rezultata. Krizu rezultata imaju u gostima, sa pet uzastopnih poraza. mada, mora se priznati da su i protivnici bili zastrašujući - madridski rivali Real i Atletiko, Atletik Bilbao i Majorka, a samo je gostovanje Hetafeu bilo iz kategorije onih koje su "morali" da dobiju.

Sve u svemu, kriza ih dovodi u situaciju da i dalje strepe za V"već viđeno" mesto u Ligi šampiona, ali ih zaliha bodova sa starta sezone drži iznad Atletiko Madrida i Bilbaa. 

Prošle nedelje su otputovali u Madrid gde ih je čekao Atletiko. Dobro su otvorili meč, postigli gol u četvrtom minutu i ​​nastavili da dominiraju terenom, ali ih je loša odbrana koštala bodova u ovom meču. Madriđani su izjednačili u 34. minutu, na kraju prvog poluvremena poveli sa 2:1, a u drugom poluvremenu postigli još jedan gol. Napadači Đirone su imali dovoljno šansi da se vrate u ovaj meč, ali je odbrana Atletika dobro odradila svoj deo posla.

Đirona je na svom terenu pobedila Betis sa 3:2. Ova pobeda je došla mnogo teže nego što su očekivali. Dva puta su gosti stizali do prednosti domaćina, a Đirona je pobedonosni gol postigla tek u nadoknadi vremena.

Kadiz je u nezavidnoj situaciji. Nalaze se na 18. mestu koje vodi u Segundu sa tri boda manje od Selte. Od početka sezone ova ekipa ima samo četiri pobede. Dva su ostvarili u poslednjih mesec dana, pa se može reći da im je forma u usponu i da su spremni da se izbore za opstanak. U poslednje vreme nikome nisu lak protivnik i njihova sve sigurnija odbrana počinje da daje rezultate.

Izgubili su prošle nedelje na svom terenu od Barselone sa 1:0. Gostima su prepustili posed lopte i dominaciju na sredini terena i pokušali da urade nešto više u kontri. Barselona je postigla gol u 37. minutu i ​​tek nakon toga viđeno je malo više inicijative domaćih. Kadiz je imao dve lepe prilike za gol, ali je Barsina odbrana bila na pravom mestu.

U prethodnom kolu pobedili su Granadu sa 1:0. Strelac je bio Robert Navaro u 51. minutu, a Kadiz je na ovom meču pokazao da može da dominira terenom i napada protivnika iz minuta u minut. Granada je imala sreću da razlika na kraju nije bila veća. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)