ZVEZDA OD PROŠLOG DERBIJA NIJE PRIMILA GOL: Može li Partizan bez najboljeg strelvca da otključa bravu na "Rajku"?

O. M.

20. 04. 2024. u 09:40

ŠAMPION Srbije i lider Super lige Crvena zvezda dočekuje prvog pratioca Partizan u trećem ovosezonskom "večitom derbiju" koji je na programu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

ЗВЕЗДА ОД ПРОШЛОГ ДЕРБИЈА НИЈЕ ПРИМИЛА ГОЛ: Може ли Партизан без најбољег стрелвца да откључа браву на Рајку?

FOTO: M. Vukadinović

Biće ovo prvi ovosezonski derbi u kome Crvena zvezda ne juri bodovni zaostatak, štaviše, "crveno-beli" bi pobedom mogli da pobegnu "večitom rivalu" na, možda ne nedostižnu, ali sasvim sigurno teško dostižnu prednost.

Jer, ako puleni Vladana Milojevića ostvare trijumf, otići će na plus deset u plej-ofu, u kojem se nakon toga igra još šest kola. Sa druge strane, Partizan je nakon izborenog remija 9. marta (2:2) na bunjištu najvećeg rivala doživeo potpuni kolaps i rezultatsku krizu kojoj se kraj ne nazire. Na sve to, nadovezala se i suspenzija Igora Duljaja koji neće moći svojom energijom kraj aut linije da motiviše igrače, a upitan je i nastup najboljeg pojedinca Partizana i heroja prošlog derbija, golmana Aleksandra Jovanovića. Probleme sa povredom ima i Mateus Saldanja, najbolji strelac „parnog valjka“ koji je van terena od pomeutnog susreta na „Marakani“ kada je pogodio mrežu crveno-belih.

Sve to ukazuje da je Zvezda favorit u subotnjem okršaju, pošto je od prethodnog derbija nanizala šest pobeda u prvenstvu sa ukupnom gol-razlikom 20:0. Iza brojki, krije se i ne toliko ubedljiva igra crveno-belih, ali više je verovatno da neatraktivni rivali iz donjeg doma i velika razlika u kvalitetu nisu uspeli da izvuku žar iz Milojevićeih igrača.

Taj prošli susret Zvezde i Partizana početkom marta, bio je pravo osveženje za ljubitelje fudbala, konkretnije najveće svetkovine srpskog loptanja. Posle mnogo godina i utakmica na ivici negledljivosti, „minimalaca“ ispunjenih faulovima i prekidima igre, „večiti“ su odigrali susret za pamćenje. Mnoštvo šansi, tečne igre i čak četiri pogotka - što se desilo prvi put još od 2017. godine - uz fenomenalni navijački dekor, nešto je što bi trebalo da postane standard u najvećoj utakmici na ovim prostorima.

Tradicija je apsoluno na strani crveno-belih, koji na “Marakani” nemaju poraz od najvećeg rivala već sedam godina. Na domaćem terenu, Zvezda je bez poraza u Superligi od 30. agvgusta 2017, odnosno na 138 mečeva. Čak i da je u Humskoj sve idealno, pitanje je da li bi "crno-beli" mogli da ugroze najvećeg rivala.

Ovaj, 173. prvenstveni derbi biće svojevrsna uvertira za okršaj istih rivala na istom mestu samo četiri dana kasnije u Kupu Srbije, gde će "večiti rivali" pokušati da izbore mesto u finalu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)