DORTMUND GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI: Četvorostruki šampion je tradicionalno lak protivnik ''milionerima''

V.M.

09. 03. 2024. u 12:04

U okviru 25. kola nemačke Bundeslige, Verder će na ''Veserstadionu'' ugostiti Borusiju Dortmund (18:30).

ДОРТМУНД ГОСТУЈЕ РЕДОВНОЈ МУШТЕРИЈИ: Четвороструки шампион је традиционално лак противник милионерима

Foto Profimedia

Nakon što je prošle godine ispustila titulu u zadnjem kolu, može se reći da je Borusija podbacila u ovosezonskom izdanju Bundeslige. Nema konstantost u igri, često se muči protiv ekipa od kojih je daleko kvalitetnija i zbog toga se nalazi na četvrtom mestu sa 44 osvojena boda.

Pošto nema nikakve šanse da se bori za titulu, fokusiraće se na to da obezbedi igranje u Ligi šampiona što neće biti lak zadatak jer ima samo bod više od petopaplasirnog Lajpciga koji diše za vratom ''milionerima''.

Upravo u najelitnijem evrospkom takmičenju Dortmund pruža najbolje partije, osvojio je prvo mesto u ''grupi smrti'' ispred PSŽ-a, Milana i Njukasla, a u prvom meču osmine finala remizirao je sa PSV-om na ''Filips areni''.

Revanš je na programu sledeće nedelje i Borusija će se uzdati u svoj čuveni ''žuti zid'' na ''Vestfalenu'' koji će joj biti glavni adut na željenom plasmanu u četvrtfinale.

Sa druge strane, Verder ima poprilično solidnu sezonu, bez mnogo turbulencija. Konstantno je na sredini tabele i mirno dočekuje završnicu sezone.

Trenutno je osmi i sakupio je 30 bodova, sedam manje od šestoplasiranog Ajntrahta tako da će teško doći do mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

Na poslednjih pet utakmica četvorostruki šampion Nemačke je upisao dve pobede, isto toliko poraza i remi.

Što se tiče međusobnih duela, Dortmund je slavio na pet od poslednjih šest obračuna večerašnjih rivala uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 1:0 za ''milionere''.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,43)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)