NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA NAJSTARIJE ZGRADE OPŠTE BOLNICE U KIKINDI: Prva temeljna obnova od 1891.

Рада Шегрт
Rada Šegrt

20. 05. 2024. u 22:45

U Kikindi je završena obnova najstarije zgrade Opšte bolnice u kojima se nalaze odeljenja fizijatrije, neuropsihijatrije, transufiologije i patologije. Osim novih prostorija, bolnica je dobila i novu opremu, a 70 zaposlenih prve pacijente primiće već u utorak. U radove, koji su trajali oko tri godine, uloženo je oko 486 miliona dinara.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НАЈСТАРИЈЕ ЗГРАДЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Прва темељна обнова од 1891.

Foto: R. Šegrt

- Zgrada ima oko 5.000 metara kvadratnih i kompletno je obnovljena, od podova do plafona. Prezadovoljni smo kako sve izgleda i radujemo se, jer smo dobili 23 nova medicinska aparata i 17 bolesničkih setova. Vrlo kvalitetnim novim nameštajem opremljene su lekarske i sestrinske sobe i čekaonice. Dobili smo i novu računarsku opremu, a objekat ima centralnu klimatizaciju i istu takvu ventilaciju. Ugrađena stolarija zadovoljava sve kriterijume energetske efikasnosti – navela je dr Vesna Tomin, v.d. direktorka Opšte bolnice.

Foto: R. Šegrt

Obnovljena kompletna zgrada

Urađena rekonstrukcija je samo deo prve faze, koja obuhvata i radove na zgradi Dečjeg odeljenja, koji su u toku i trebalo bi da budu završeni ovog leta.

Nove prostorije rekonstruisane bolnice danas su obišli potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić i dr Milan Popov, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

- Ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija ove zgrade od njene izgradnje 1891. godine. Novim uslovima mogu da budu zadovoljni ne samo građani Kikinde nego i ostalih opština Severnobanatskog okruga (Sente, Novog Kneževca, Čoke, Ade i Kanjiže) - rekla je potpredsednica Božić.

FINANSIJER MINISTARSTVO

Pomoćnik gradonačelnika Kikinde Svetislav Vukmirica kaže da je kompletnu rekonstrukciju finansiralo Ministarstvo za javna ulaganja (ranije kancelarija), a grad je platio izradu projektno-tehničke dokumentacije. U drugoj fazi predviđena je rekonstrukcija nove zgrade bolnice od oko 14.000 kvadrata, u kojoj se nalazi većina odeljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu