NOVAKA ČEKA TEŽAK POSAO: Ko je Čileanac koji izlazi na megdan Đokoviću, igra tenis života i ranije zadavao glavobolju srpskim teniserima

Novosti online

12. 05. 2024. u 10:42 >> 10:44

Srpski teniser, Novak Đoković će u nedelju igrati treći meč u Rimu, a u duelu trećeg kola rival će mu biti Alehandro Tabilo.

НОВАКА ЧЕКА ТЕЖАК ПОСАО: Ко је Чилеанац који излази на мегдан Ђоковићу, игра тенис живота и раније задавао главобољу српским тенисерима

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je u prvom kolu mastersa u Rimu bio slobodan, drugo kolo je prošao rutinski, mada je u duelu sa Korentanom Muteom moglo je svašta da se vidi. Nervozni Francuz je pravio haos na terenu, svađao se sa sudijom i lomio rekete. A uspeo je da stigne i da se javi na telefon u toku trajanja jednog gema.

Sledeći rival, našeg Novaka je Alehandro Tabilo, Čileanac rođen u Torontu u Kanadi koji je trenutno 32. na svetu.

Iako je specijalista za šljaku kao i svi Čileanci on je uspeo i na tvrdim podlogama da dođe do velikih rezultata, a mi smo ga itekako dobro upoznali u prošlosti. Bio je pravi penicilin za srpske igrače.

Alehandro Tabilo ima 26 godina, a 6. maja je napravio najveći uspeh na ATP listi pošto se našao na 32. mestu. Ovaj plasman će mu omogućiti da prvi put u karijeri zaigra na Rolan Garosu kroz koju nedelju pošto do sada u karijeri nije prošao pariske kvalifikacije. Generalno na grend slemovima nije imao mnogo uspeha jer je najviše stigao do drugog kola na najvećim turnirima.

Publika u Srbiji ga odlično pamti. 

Prvi put smo ga upoznali kada je 2022. godine šokirao tada šestog nosioca turira u Santjagu Miomira Kecmanovića, Rutinski je dobio srpskog tenisera 6:1, 6:4 i tada je prvi put u karijeri ušao u top 100. Iate godine je pobedio i Lasla Đerea posle prave drame i ostvario prvi trijumf na nekom grend slemu. 

Meč je na kraju ušao u supertajbrejk u petom setu i Tabilo je prošao dalje sa 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6 (13:11).  Tabilo igra tenis života, a sve je iznenadio na početku godine kada je osvojio turnir u Ouklendu i to kao kvalifikant. 

Meč protiv Novaka će mu svakako biti najveći u dosadašnjoj karijeri.

Đokovićev će meč odigrati na centralnom terenu, ne pre 14 časova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!