NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VREDNA DONACIJA: Sportski savez Srbije poklonio opremu školama na Zvezdari

N. I.

21. 05. 2024. u 10:12

SPORTSKI savez Srbije je u sklopu svojih redovnih aktivnosti obišao i opštinu Zvezdara. Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković na poziv koordinatora Kancelarije za mlade Opštine Zvezdara Mladenka Stevanovića obišli su dve osnovne škole i donirali vrednu sportsku opremu kako školama tako i klubovima.

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА: Спортски савез Србије поклонио опрему школама на Звездари

Sportski savez Srbije

Obilazak je započet u OŠ "Dragojlo Dudić", koja je nagrađena za svoj rad Sretenjskim ordenom, a u kojoj su učenici napravili fantastičan doček za srpskog zlatnog olimpijca iz Ria i njegove saradnike. Tu je bio svečani špalir, tradicionalni doček sa pogačom, ali i muzička numera fantastičnog hora i pesma đaka u modernom stilu sa motivacionom sportskom porukom. Ovom prilikom Štefaneku je direktorka škole Daniela Pavić uručila zlatnu medalju u znak zahvalnosti za posetu školi. Štefanek nije krio oduševljenje:

- Fantastičan je osećaj kada te đaci, naši najmlađi sugrađani dočekaju sa ovoliko radosti. Hvala im na neverovatnom druženju, a svima njima želim da se bave sportom, pomažu i poštuju jedni druge i da ne zaborave da sanjaju velike snove i da se trude da ih ostvare - rekao je Štefanek i dodao da će Sportski savez Srbije uvek da se trudi da daje podršku svima koji sport vole.

Štefanek, Marinković i Stevanović su zatim posetili OŠ "Pavle Savić" gde su najmlađi učenici razgovarali sa Štefanekom kako se to postaje šampion. I ovoj školi, najvećoj u Srbiji, doniran je prvi kontigent sportske opreme.

I OFK "Balkan" iz Mirijeva je dobio dresove i lopte za svoje najmlađe fudbalere, a u SC "Olimp" podeljena je oprema za još 10 sportskih klubova, pet osnovnih i dve srednje škole.

- Mislimo na naše najmlađe, bilo da su u pitanju projekti Sportskog saveza Srbije ili ovakve aktivnosti podele sportske opreme. Trudimo se da deci ma gde ona živela obezbedimo što bolje uslove za trening i bavljenje fizičkom aktivnošću. Verujemo da je sport najbolji i najzdraviji način da se deca razvijaju i stasavaju u dobre ljude - rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

- Sportski savez Srbije će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pomaže klubove koji rade sa onim najmlađima. Cilj je da se što više dece priključi sistemu sporta kako bismo sutra imali zdravu naciju - zaključio je Štefanek na kraju dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!