TURNIR PRIJATELJSTVA: Takmičenje u badmintonu predstojećeg vikenda u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

15. 05. 2024. u 14:55

U organizaciji Badminton udruženja „Kraljevo“ i uz podršku ovdašnjeg Sportskog saveza, u sportskoj sali Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Sirči nadomak grada na Ibru predstojećeg vikenda biće održan završni turnir Badminton lige prijateljstva.

ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА: Такмичење у бадминтону предстојећег викенда у Краљеву

BU Kraljevo

Turnir ovog, u gradu na Ibru još mladog i sporta u povoju, uz domaćine okupiće još sedam ekipa, tri iz Beograda i po jednu iz Kruševvca, Novog Sada, Kragujevca i Pančeva.

- Ovo je prvo turnirsko takmičenje u badmintonu u našem gradu na kojem će učestvovati 50 igrača iz prijateljskih klubova. Rezultat je u drugom planu, a cilj je promocija ovog lepog sporta i naravno druženje – kaže Vladimir Savić iz BU „Kraljevo“.

Prema njegovim rečima, badminton se u gradu na Ibru organizovano igra od 2011. godine, a formalno Udruženje je osnovano deset godina kasnije na inicijativu Badminton saveza Srbije kako bi klub ušao u takmičarske procese.

G.Šljivić

 

- Naše Udruženje broji 18 stalnih članova i do sada smo se sa svakog takmičnja veterana vraćali okićenim odličjima – dodaje Nataša Baralić, članica BU. - Želja nam je da u narednom periodu privučemo mlade takmičare i naročito takmičarke.

BU Kraljevo

 

Iz ovog po stažu mladog sportskog kolektiva ističu da se takmiče u C i D veteranskoj konkurenciji pod okriljen nacionalnog Saveza, a da se treninzi odvijaju pod nadzorom licenciranih trenera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)