NEVERKUZEN VIŠE NE POSTOJI! Tri utakmice dele Bajer od istorijskog uspeha

Novosti online

16. 05. 2024. u 12:55

Trener fudbalera Bajer Leverkuzena Ćabi Alonso i njegovi igrači su cele sezone pokušavali da umanje svoja dostignuća, ali ih sada samo tri koraka dele od jedne od najboljih sezona ikada u evropskom fudbalu.

НЕВЕРКУЗЕН ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ! Три утакмице деле Бајер од историјског успеха

FOTO: Tanjug/AP

Leverkuzen je već potvrđen kao šampion Nemačke, a u subotu protiv Augzburga može da postane prvi tim koji je završio bundesligašku sezonu bez poraza.

Alonsov tim zatim igra u sredu u Dablinu protiv Atalante u finalu Lige Evrope, a tri dana kasnije ga čeka i finale Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna.

Kada je počela sezona prošlog avgusta, niko nije očekivao da će Leverkuzen biti u ovoj poziciji, čak ni Alonso.

"Cilj je bio da se kvalifikujemo za Ligu šampiona, ali pored toga moj cilj je bio da igramo dobro. Posle dve ili tri utakmice u Bundesligi, imao sam osećaj da možemo da imamo dobru sezonu. Ono što smo uradili je odlično i potrebno je još samo malo da bismo imali istorijsku sezonu", rekao je Alonso.

Pre samo dva meseca, Alonso je odbio čak i da razgovara o trci za titulu u Bundesligi, čak i kada je minhenski Bajern "tonuo", a prednost Leverkuzena rasla.

Slično je bilo i kada je reč o završetku sezone bez poraza.

"O tome smo počeli da pričamo pre dve-tri nedelje... Sada imamo tri utakmice do kraja i bilo bi žalosno da izgubimo neku od te tri", rekao je defanzivac Josip Stanišić.

Dok se igrači Leverkuzena pripremaju za poslednje tri utakmice u sezoni, postavlja se pitanje i koliko ključnih igrača klub može da zadrži.

Stanišić će najverovatnije otići jer je defanzivac Hrvatske u Leverkuzenu na pozajmici iz minhenskog Bajerna i nema naznaka da će klub povući bilo kakav potez da bi ga zadržao.

Alonsova odluka da ostane u Leverkuzenu, a nakon što je bio povezivan sa Bajernom i Liverpulom, bila je signal da želi da zadrži svoj tim na okupu i da vidi koliko mogu u Ligi šampiona.

Ipak, nemački list Bild je objavio ove nedelje da bi Džeremi Frimpong mogao da traži da napusti klub. Frimpong, koji je ove sezone postigao 14 golova u svim takmičenjima, ima ugovor do 2028. godine.

"Ne razmišljam o stvarima kao što su ostanak, odlazak...", rekao je Frimpong prošlog meseca kada su ga novinari upitali o planovima za budućnost.

Alonso nije direktno komentarisao Frimpongovu budućnost, ali je podvukao važnost holandskog fudbalera za tim, dodajući da način na koji Leverkuzen igra izvlači najbolje iz njega.

"Od prvog dana, Džeri je bio ključan igrač za nas i za mene", rekao je Alonso.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!