PARTIZAN I TSC JURE DRUGO MESTO: Dva preostala kola Superlige i finale Kupa odlučuju ko će gde u Evropu i ko ispada

Z. Ćorović

15. 05. 2024. u 10:40 >> 10:23

CRVENA zvezda je novi prvak Srbije, a Radnik iz Surdulice se već oprostio od elitnog ranga. Samo je ovo sigurno pred poslednja dva kola u plej-ofu i plej-autu fudbalske Superlige Srbije, koja garantuju dramatične bitke za Evropu i opstanak.

ПАРТИЗАН И ТСЦ ЈУРЕ ДРУГО МЕСТО: Два преостала кола Суперлиге и финале Купа одлучују ко ће где у Европу и ко испада

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Izvesno je i to da crveno-bele na početku nove sezone čeka baraž, odnosno jedna prepreka do Lige šampiona. Drugoplasirani tim iz naše lige ide u kvalifikacije za LŠ i za to mesto se još uvek bore Partizan i TSC. Crno-beli imaju dva boda više i nešto teži raspored, pošto u petak gostuju Čukaričkom, koji se isto tako grčevito bori da se domogne međunarodne scene i kidisaće na pobedu u ovm meču. Pritom, "valjku" će odgovarati i remi na Brdu, pod uslovom da u poslednjem kolu savlada Radnički iz Kragujevca, jer sa četiri boda teoretski zadržava drugu poziciju.

TSC će vrebati novi kiks Partizana, uz to očekuje i maksimalan učinak u duelima sa ekipama Mladosti i Napretka. U najmanju ruku, tim Žarka Lazetića je treći, a ta treća pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope ako se ne desi iznenađenje u Loznici, 21. maja. Tog dana je finale Kupa Srbije i od ishoda ovog meča zavisi gde će se i ko smestiti u Evropi. Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita i osvoji duplu krunu, onda se evropske vize dele po rasporedu na tabeli. Međutim, ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, onda ona ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, a trećeplasirani u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Zato bi, na primer, za Partizan bilo najlošije da bude treći a Vojvodina osvoji Kup Srbije, jer bi se u tom slučaju crno-beli našli u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Ako Vojvodina ne osvoji Kup, četvrto i peto mesto donose kvalifikacije za LK. Radnički kao četvrti beži dva boda Čukaričkom i Vojvodini. Kragujevčani u pretposlednjem kolu dočekuju Vojvodinu i trijumf im garantuje plasman u Evropu. Međutim, ako Vojvodina slavi u Kargujevcu, borba bi se baš zakuvala, jer se i Čukarički nada da će biti u prvih pet. Takođe, Novosađani i Radnički su u prednosti u odnosu na Čukarički jer u slučaju istog broja bodova, na kraju odlučuje bolji plasman iz regularnog dela, gde su Brđani bili najlošiji. Isti slučaj će biti i ako se izjednače Partizan i TSC - drugo mesto će pripasti crno-belima kao jesenjnjim prvacima.

Biće napeto i u borbi za opstanak. Dve ekipe direktno ispadaju, jedna od njih je Radnik, dok će poslednjih 180 minuta u prvenstvu odlučiti ko će uz Surdučičane napustiti Superligu. Zna se i da treći i četvrti otpozadi idu u baraž. IMT (38 bodova) trenutno drži u rukama, najpoželjniju 12. poziciju koja garantuje opstanak. Javor (36) se nada da će preskočiti "traktoriste", od najgoreg žele da pobegnu Voždovac i Železničar (35). Novi Pazar, Spartak i niški Radnički su prebrinuli sve brige i u finišu igraju za čast.

Ubljani korak do elite

OFK Beograd se kao šampiom Prve lige Srbije vraća u društvo najboljih, vrlo blizu direktnog plasmana u najviši rang je Jedinstvo iz Uba, kome jedna pobeda u naredna dva kola i zvanično potvržuje promociju. Za popunu, odnosno baraž, konkurišu Inđija, Tekstilac i Smederevo.

PLEJ-OF

36. kolo

Napredak - Crvena zvezda

Radnički - Vojvodina

Čukarički - Partizan

Mladost - TSC

37. kolo

Partizan - Radnički

Crvena zvezda - Čukarički

TSC - Napredak

Vojvodina - Mladost

PLEJ-AUT

36. kolo

IMT - Voždovac

Radnički N. - Javor

Železničar - Novi Pazar

Radnik - Spartak

37. kolo

Novi Pazar - Radnički

Javor - Železničar

Spartak - IMT

Voždovac - Radnik

BONUS VIDEO  NOVI GOL PARTIZANA: Natho drugi put strelac protiv Železničara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)